У Хмельницькій ОДА заходилися виконувати план Мінсоцполітики зі збільшення призначення субсидій

19 Серпня 2015 08:54
vsim.ua

vsim.ua

На сьогодні житлові субсидії призначені 81 тисячі сімей, в роботі знаходиться 96 тисяч справ.

Згідно з розрахунками, правом на житлові субсидії може скористатись понад 150 тисяч сімей Хмельниччини. Це більше 30% домогосподарств області.

Перший заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Василь Процюк заявив, що департамент соціального захисту населення передав підприємствам-надавачам комунальних послуг більше списків пільговиків чисельністю 125 тисяч, які користуватимуться пільгами в залежності від доходу сім’ї.

Окрім того, голова департамену соціального захисту населення Світлана Лукомська зазначила, що за останніх три місяці кількість людей, які претендують на адресну соціальну допомогу збільшилась втричі. Органи соціального захисту населення встигли обробити 96,4 тисячі справ, на 1 травня ця цифра була лише 37 тисяч домогосподарств.

Найбільш високий відсоток призначення субсидій спостерігався у Нетішині, Старокостянтинові, Шепетівці. Найнижчий відсоток призначення субсидій у Городоцькому, Ярмолинецькому, Славутському, Старосинявському, Новоушицькому районах та у місті Хмельницькому.

Нагадаємо, що 6 серпня Міністр соціальної політики Павло Розенко під час наради у Хмельницькій ОДА наголосив, що його міністерство сформує певний національний рейтинг оформлення субсидій в розрізі областей. На прикладі Хмельницької області він пояснив, як це працюватиме.

“На Хмельниччині мають оформити субсидію 93 тис. сімей (вже подали заявки – НГП), водночас згідно з нашою аналітикою та розрахунками міжнародних партнерів, 170 тис. домогосподарств Хмельниччини потребують оформлення субсидій. І саме ця цифра (170 тис.) буде для нас ключовою”, – наголосив він.