“Почесними громадянами Хмельницького” хочуть зробити двох Героїв Небесної сотні та військового з АТО

20 Серпня 2015 16:52

На найближчу сесію Хмельницької міської ради, яка відбудеться 26 серпня, виноситься питання про присвоєння звання “Почесний громадянин міста” трьом особам. Остаточне рішення прийматимуть депутати 26 серпня.

Кандидатами на це звання є Герої Небесної сотні Артем Мазур та Людмила Шеремет. А також військовий Олександр Петраківський.

po4esni

Раніше всім їм указом Президента було присвоєне звання Героя України.

Довідка НГП. Майор Олександр Петраківський очолював групу спеціального призначення оперативного командування “Північ” Збройних Сил. 20 липня 2014 року група військових під його керівництвом забезпечувала проходження колони техніки ЗСУ та сил добровольчого батальйону “Айдар” до аеропорту Луганська. Група потрапила в засідку.

У ході бою Олександр Петраківський отримав важке поранення в голову, однак продовжував керувати діями групи і виносив поранених у безпечне місце. В результаті було забезпечено передислокацію колони техніки.

Наразі солдат перебуває на лікуванні у клініці Тель-Авіва. Його стан стабільно важкий: в Олександра набряк мозку, пережив два мікроінсульти. Президент нагородив Петраківського званням Герой України.

Хмельницький активіст Артем Мазур постраждав 18 лютого 2014 року біля будинку профспілок у Києві, отримав відкриту черепно-мозкову травму. Перебував у реанімації Київської міської клінічної лікарні (відділення нейрохірургії). Помер 3 березня у лікарні в Києві.

72-річна Людмила Шеремет загинула 19 лютого 2014 року під час трагічних подій під стінами хмельницького СБУ.