ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

20 Серпня 2015 10:00
tomenko.ua

tomenko.ua

На Хмельниччині через стрілянину по дітях відкрили кримінальне провадження. на Староконстянтинівщині орендар стріляв по 13-16 літнім хлопчакам. Один із них поранений. Іншого чолов’яга побив. Третьому вдалося втекти. Карну справу відкрили щодо охоронця, який підозрюється у стрілянині і побиттю дітей. Правоохоронці кажуть, що зараз працюють експерти, слідчі – триває розслідуваня. Деталі справи, відповідно, не розголошують до з’ясування всіх обставин.

Хмельниччина вже готується до ще неоголошеної хвилі мобілізації. Офіційно про новий етап поки мови немає, проте у військовому комісаріаті не хочуть, аби сьома хвиля застала їх зненацька. За словами воєнкома Сергія Присяжнюка, на обліку в області достатньо чоловіків, яких можна призвати у разі необхідності. Проблема в тому, що багато хто ухиляється від мобілізації.

У Хмельницькому апеляційні скарги розглядатиме суддя із зони АТО. Апеляційний суд Хмельницької області отримав нового працівника – Тетяну Янчук, яка чотири роки була суддею апеляційного суду Донецької області.

Як повідомляє прес-служба суду, Тетяну Янчук представили колективу і 17 серпня вона уже дебютувала як головуюча на двох судових засіданнях з розгляду цивільних справ. До слова, суддя Янчук родом села Привороття Кам’янець-Подільського району.

Зі шкіл Хмельниччини у ТОП-100 по ЗНО ввійшов однісінький заклад. Український центр оцінювання якості освіти вперше склав рейтинг загальноосвітніх закладів за результатами цьогорічного зовнішнього оцінювання з української мови і літератури. Загалом, оцінювалося 7264 навчальних закладів країни.

П’ятірка кращих шкіл Хмельниччини складається з таких закладів: на 99 позиції – приватний навчально-виховний комплекс “Антей” з Кам’янця-Подільського, 123 позиції – Хмельницький міський ліцей №17, 190 місці – навчально‐виховний комплекс “Загальноосвітня школа I‐III ступенів, гімназія” м.Славути, 246 сходинці – Хмельницька гімназія №1 імені Володимира Красицького і на 265 – Шепетівський навчально‐виховний комплекс №1 у складі: “Загальноосвітня школа І‐ІІ ступенів та ліцей” .