Непорядних будівельників змусять піти з Хмельницького. Для цього депутати створили нове управління

27 Серпня 2015 11:52

Депутати Хмельницької міської ради утвороли управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю міськради зі штатом 6 працівників.

За це рішення сьогодні проголосувала більшість депкорпусу на черговій сесії.

Цьому рішенню передувала гостра дискусія. Спочатку питання було провалене – невистачило одного голосу. Після повернення до повторного розгляду в.о. мера Костянтин Чернилевський наголосив, що у березні сесія прийняла звернення, яким вбачала корупційну дільність обласного підпрозділу Державної архітектурно-будівельної інспекції України. На підтвердження цієї гіпотези депутат-“батьківщинівець” Іван Бухал сказав на сесії, що з часів президенства Януковича продовжують діяти негласні корупційні схеми: 5 доларів за квадратний метр бере обласне ДАБІ.

Екс-“регіонал” Анатолій Собко також поскаржився, що йому ДАБІ чотири рази повертала на заповнення декларцію про початок будівництва. На запитання колег-депутатів, чи платив він інспекції кошти, той вирішив про це промовчати.

Депутат Олександр Кізляр вважає, що зі створенням управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю міськради вдасться виробити дієвий механізм впливу на незаконне будівництво у Хмельницькому.

Підсумовуючи цю тему, виконувач обов’язків міського голови Костянтин Чернилевський вкотре згадав дві забудови, яким виконком скасував містобудівні норми: ТРЦ “Квартал” за адресою Кам`янецька, 17 (“на 6,70 м забудовник вийшов за червону лінію”) і будівницто житлового будинку за адресою, вул. Нижня Берегова, 2\4б (“три метри від води”).

“Наш обов’язок – навести лад з будівництвом у Хмельницькому. Впевнений, що порядні будівельники тільки подякують, що ми створили управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю міськради. Непорядні ж повинні піти з міста”, – сказав посадовець.