Ці дивовижні пейзажі пшеничних ланів, вибілених сонцем до молочних барв… Здається, такі є тільки у нас, в Україні. Мов кольори рідного стягу, виблискують золотом лани під синню безмежного неба. Наші батьки здавна були хорошими землеробами, вони любили і вміли вирощувати хліб. Хліб, який вважали священним. Сьогодні ми розкриємо вам його таємницю…
Наш хліб починається з благословення на добро, коли з чистим серцем і світлими думками ми розпочинаємо велику справу:
Ще з ранньої осені
ми засіваємо зерно у чорну родючу ріллю.
Земля, ще тримаючи літнє тепло, починає народжувати перші пагони, які колись стануть хлібом.
Зимові сніги вкривають їх білою теплою ковдрою,
щоб уві сні ті набиралися сили.
А навесні, коли прокидається вся природа,
поля вже зеленіють шовковими килимами молодих хлібів.
Ласкаве весняне сонце і щедрий дощ
допомагають пшениці зростати все вищою.
А коли сонце сідає за горизонт – стебла напуває вечірня роса.
Щоразу приходить ніч, яка огортає прохолодою все довкола і заколисує поля.
Та потім повертається день