ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

28 Серпня 2015 12:54

vosklicatelnyi_znak-191x300Хмельничанин Олесь Вітряний очолить райдержадміністрацію в Одеській області.Найближчим часом він має офіційно очолити Балтську райдержадімністрацію. Пройшовши конкурсний відбір, громадський активіст чекає на розпорядження Президента, яке має з’явитися з дня на день.

«Подивився я ефір Савіка Шустера, на якому виступав голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі , – пригадує Олесь Вітряний. – Він тоді заявив, що всі, хто хочуть очолити районні адміністрації, можуть подати свої заяви, заповнивши певну форму. Що, власне, я і зробив. А потім, чесно кажучи, навіть забув, оскільки ніхто не телефонував, не писав. Але згодом з’ясувалося, що всі заяви йшли не на Одеську адміністрацію, а на столичні кадрові агенції, які проводили відбір. І приблизно через два тижні мені зателефонували з Києва та в телефонному режимі провели співбесіду. Потім ще одна, спілкування з комісією в Одесі, різноманітні тести тощо».

Під час однієї зі співбесід, як стверджує Олесь Вітряний, його розпитували навіть про те, чи є в нього гроші, за які він буде жити, оскільки зарплата в голови РДА невисока – 3200 чи 3500 гривень. «Мене спитали: «Ви розумієте, що вам не вистачатиме такої зарплати. То звідки будете додавати?». Я відповів – за власні заощадження, які заробив на попередніх роботах, – розповідає Олесь Анатолійович. – Коли працював заступником генерального директора «Стіомі-Холдинг», мав пристойну зарплату, а тому мав з чого відкладати. Дехто з мене сміється, що я їжджу на «Жигулі». Звісно, міг собі купити нормальну іномарку, але тоді б не мав заощаджень. А тому й досі їжджу на своєму «ВАЗі» і маю трохи грошей, щоб нормально жити».

Пан Вітряний не виключає того, що після офіційного призначення Президентом, у Балтській райдержадміністрації, окрім нього, працюватимуть ще хмельничани.

Нагадаємо, 35-річний Олесь Вітряний у 2006-2010 роках був депутатом Хмельницької обласної ради від «Нашої України – Народної самооборони», у 2005-2008 роках очолював управління у справах сім’ї, молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації.

Балтський район з центром у місті Балта розташований в північній частині Одеської області. Віддаленість районного центру (м. Балта) від міста Одеса 226 кілометрів, від залізничної станції Балта (с. Білине) – 7 км. В районі, за даними райдержадміністрації, налічується 42 населених пункти. Хоч виходу до моря в районі немає, проте є річки Кодима, Смолянка та Савранка, які належать до басейну Південного Бугу. В районі біля 80 невеликих водосховищ та водойм (загальна площа 825 га). Чисельність населення в Балтському районі складає на 1 грудня 2014 року 42143 осіб.

Звання «Почесний громадянин міста Хмельницького» отримав ще один хмельничанин.

Депутати Хмельницької міської ради, які вчора своїм рішенням  присвоїли почесні звання трьом хмельничанам (Героям Небесної сотні, Героям України Артему Мазуру та Людмилі Шеремет (обом посмертно), а також Герою України Олександру Петраківському), доповнили своє рішення.

Якщо з першого разу, після пропозиції секретаря міської ради Костянтина Чернилевського,  присвоїти звання «почесного» 92-річному Івану Бабаку не вдалося, то спроба №2 виявилася вдалою. Депутати повернулися до розгляду кандидатури Івана Бабака та більшістю голосів підтримали присвоєння йому звання «Почесний громадянин міста Хмельницького».

Іван Бабак – 92-річний генерал-майор, інженер танкових військ, який 22 червня 1941 року змінив мирну професію вчителя української мови і літератури на військову, і добровольцем пішов на фронт захищати Батьківщину. Він пройшов усю війну від початку і до кінця – 1418 днів і ночей. Він є найстаршим визволителем Проскурова.

Микола Семенишин, який 17 березня цього року був призначений на посаду начальника управління МВС України в Хмельницькій області, отримав нове спеціальне звання. Указом Президента України Петра Порошенка №504/2015 «Про присвоєння спеціальних звань» полковнику міліції Миколі Семенишину присвоєно звання генерал-майора міліції.

Нагадаємо, що Микола Олександрович до свого призначення начальником управління МВС у Хмельницькій області, очолював управління УМВС України в Івано-Франківській області. А службу в органах внутрішніх справ розпочав у 1990 році міліціонером взводу патрульно-постової служби в Кам’янці-Подільському.