На фонтан-кулю у Хмельницькому можуть додатково виділити більше 600 тисяч гривень

11 Вересня 2015 08:55
фонтан куля

http://vsim.ua

Встановлення гранітного фонтану уже обійшлося міському бюджету в 230 тисяч гривень. Та він й досі нормально не функціонує, працюючи лише час від часу. Фонтан, який мав стати прикрасою скверу біля кінотеатру Шевченка, і милувати очі хмельничан, був зроблений «криворуко».

У планах міськради не лише відремонтувати непрацюючий фонтан-кулю, а й «відтюнінгувати» його. Одна із найяскравіших змін – підсвітка. Посадовці вважають, що її встановлення придасть естетичності гранітній споруді, вага якої складає більше тони.

– Я не знаю як так можна розробляти проект. Некоректно працюють фільтри, які постійно забиваються. Зроблене неправильне розведення труб. І це все через неправильний проект, який, як на мене, робили «кривими руками», – заявив виконуючий обовязки міського голови Хмельницького Костянтин Чернилевський. – Я вже дав усне розпорядження про те, щоб на фонтани поки не виділяли ніяких коштів. Їх повинні робити ті, хто в цьому дійсно розбирається, а не хто попало.

І кошти на все це ніби віднайшли. Комунальне підприємство по зеленому будівництву та благоустрою міста запропонувало використати 645 тисяч гривень, які були закладені на ремонт теплиць. Та для того, щоб їх освоїли, потрібна підтримка депутатів міськради. Проект відповідного рішення було погоджено на засіданні виконавчого комітету.