ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

18 Вересня 2015 10:52

vosklicatelnyi_znak-191x30023-річного військового з Хмельниччини, який зник в АТО минулого літа, знайшли мертвим. Тривалий час уродженця Волочиського району Василя Шестака шукали серед полонених і поранених. Та 15 вересня батьки отримали страшну звістку – їх син знайшовся серед загиблих, опізнали за аналізом ДНК. Останній раз Василь виходив на зв’язок зі своєю мамою 28 липня минулого року.

Василь брав участь у звільненні від бойовиків висоти Савур-Могила у Донецькій області. Ймовірно, загинув при виході з оточення поблизу Ілловайська у серпні 2014 року.

На ротацію у зону АТО вирушив черговий загін хмельницьких правоохоронців. Цього разу відправилося 40 працівників Хмельницького обласного управління міліції.  Під час традиційної церемонії також урочисту присягу приймали 5 молодих бійців спецпідрозділу “Богдан”, які нещодавно прийшли на службу.

Амбулаторіям на Хмельниччині катастофічно не вистачає транспорту. Забезпеченість автомобілями лікарських амбулаторій, які входять до складу центрів первинної медико-санітарної допомоги (без Хмельницького), становить трохи більше 38%. З необхідних 503 автівок є лише 193. Більша ж частина їх експлуатуються більше 8 років.

Наразі в області працює 20 районних центрів первинної медико-санітарної допомоги та один міський в Кам’янці-Подільському. В їх складі – 138 відокремлених лікарських амбулаторій, розташованих в сільських населених пунктах, 15 амбулаторій – в селищах міського типу, 43 лікарських амбулаторії, які розташовані в містах обласного значення та районних центрах.

На Хмельниччині вихователька пила і била дітей. Вихователька дитячого садочку села Китайгород Колісник Катерина, що на Кам’янеччині, прославилась завдяки своїм не зовсім традиційним методам виховання. Батьки стверджують, що пані “вихователька” не лише не надавала діткам якісних знань згідно програми, а й частенько дозволяла собі лайку й фізичне насильство над вихованцями.

Один випадок, і взагалі, є кричущим. Дитині, батько якої захищає рубежі держави на сході України, неадекватна вчителька казала, що її тато – вбивця, сепаратист, що він загине, а мама піде до іншого чоловіка. Усі ці “вливання” не пройшли даремно – дитина почала погано спати, прокидаючись вночі питати, чи живий ще татко.

Інша дитина розповіла, якими нецензурними словами називала її Катерина Миколаївна, як тягала за коси і била кропивою, караючи таким чином за непокору.

Після цих фактів обласне управління освіти звільнило виховательку з роботи.