ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

29 Вересня 2015 10:59

vosklicatelnyi_znak-191x300Суд ув’язнив хмельничанина на 5 років за контрабанду наркотиків. На Волині за матеріалами Служби безпеки України суд засудив мешканця Хмельниччини за контрабанду наркотичних засобів в особливо великих розмірах. Чоловіка позбавили волі п’ять років. Зловмисник замовив у Польщі 1200 пігулок, що містять заборонені речовини. Через водія автобуса “Варшава-Вінниця” сумку було доставлено до Хмельницького. Співробітники СБУ затримали контрабандиста під час отримання передачі.

На Хмельниччині викрили міжрегіональний “конвертаційний центр”. “Конвертцентр” працював на базі двох фермерських господарств і фактично надавав послуги із незаконного оформлення документів для підприємств ряду областей України. Вони ж в свою чергу здійснювали зовнішньоекономічні операції.

Сума проконвертованих коштів сягнула більше 80 мільйонів гривень, що дало можливість незаконно сформувати податковий кредит з ПДВ.

На Хмельниччині вартість оренди землі зросла в 7 разів. У вересні на земельні торги виставили права оренди на 18 ділянок загальною площею понад 400 гектарів. У Кам’янець-Подільському районі інвестори орендували землі загальною площею 211,26 гектарів, у Волочиському – 169,07 гектарів та у Полонському – 21,54 гектари. Місцеві бюджети щорічно отримуватимуть більше 1 мільйона гривень.

Подекуди вартість оренди земельних наділів підвищилась більше, ніж у 7 разів. Наприклад, у Ластовецькій сільській раді Кам’янець-Подільського району за ділянки площею 7 та 10,5 гектарів інвестори сплачуватимуть оренду на рівні 30,58% та 28,69% від нормативної грошової оцінки земельних наділів відповідно. Законодавство ж встановлює мінімальну ставку у розмірі 3%. Стартова ціна річної оренди на ділянку площею 7 гектарів була визначена на рівні 3,3 тисяч гривень, кінцева сягнула 25,1 тисяч гривень. Вартість орендної плати на другу ділянку площею 10,5 гектарів зросла з 5,5 тисяч гривень до 39,1 тисяч гривень.