Хмельницька облрада не переконала ЦВК оголосити вибори до Нетішинської і Славутської міських об’єднаних тергромад

30 Вересня 2015 13:54
ye.ua

ye.ua

Центральна виборча комісія повторно відмовляється призначати перші вибори депутатів Нетішинської та Славутської міських рад об’єднаних територіальних громад і Нетішинського, Славутського міських голів.

Про це йдеться у листі ЦВК від 21 вересня на адресу Хмельницької обласної ради.

У листі пояснюється, що питання врегулювання зміни меж відповідних районів належить до компетенції Верховної Ради. І лише після отримання позитивного рішення обласна рада на своїй сесії протягом 30 днів з дня набрання чинності рішенням Верховної Ради України може вносити необхідні корективи.

“За наявною інформацією Верховна Рада не приймала рішень про зміну меж Ізяславського, Славутського районів, міст Нетішина та Славута, на території яких розташовані громади, що прийняли рішення про об’єднання”, – зазначали у ЦВК.

cvk

cvk2

Наприкінці серпня цього року перший заступник голови Хмельницької облради Віктор Адамський звернувся до Голови ЦВК Михайла Охендовського з проханням призначати перші вибори депутатів Нетішинської та Славутської міських рад об’єднаних територіальних громад і Нетішинського, Славутського міських голів.

rada

rada2

“Непроведення перших місцевих виборів у зазначаних громадах не лише підриває довіру виборців до процесу децентралізації влади в Україні, а й викликає соціальну напругу та невдоволеня мешканців цих територій. До обласної ради надходить інформація територіальних громад цих територій про бойкотування виборчого процесу”, – заявив посадовець.

Як писав НГП, 28 вересня ЦВК оголосила перші вибори в 21 об’єднану тергромаду Хмельниччини.

Водночас іншим рішенням ЦВК не знайшла правових підстав для оголошення початку виборчого процесу перших виборів депутатів Нетішинської та Славутської міських рад об’єднаних територіальних громад і Нетішинського,  Славутського міських голів.