ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

1 Жовтня 2015 11:00

vosklicatelnyi_znak-191x300У Хмельницькому стартує акція “Допомогти може кожен”. З 5 жовтня хмельничани зможуть здати кров та врятувати чиєсь життя. За словами організаторів, кров потрібна постійно, тому резус-фактор значення не має. Кров здаватимуть у Хмельницькій обласній станції переливання, що на вулиці Сковороди, 29.

Лікарі просять дотримуватись таких рекомендацій:
За день до цього, під час вечері, не можна вживати жирну, молочну їжу та напої, які містять алкоголь.
У день здачі крові бажано відпочити, легко поснідати та не планувати на цей день серйозних справ, інтенсивне фізичне навантаження та прийом алкоголю. Не бажано цього дня керувати транспортними засобами. За дві години до та після здачі крові палити небезпечно.

У Хмельницькій області заберуть в армію 520 осіб. Кабінет Міністрів визначив чисельність людей, що підлягають призову на строкову військову службу у жовтні-листопаді 2015 року. Міністерству оборони доручено забезпечити проїзними документами призваних громадян для прямування від збірних пунктів обласних, Київського міського військових комісаріатів до місця служби, а також забезпечити їх харчування під час перебування в зазначених пунктах і дорозі.

Міліція розраховує скоро впіймати в’язня-втікача, який два місяці переховується невідомо де. Начальник УМВС в Хмельницькій області Микола Семенишин сказав, цього тижня міліціонери перекривали усі залізничні переїзди області. Правоохоронці перевіряли поїзди, та впізнати у комусь з пасажирів зека Романа Гадзіну так і не вдалось.

Нагадаємо, що 25 липня разом із п’ятьма ув’язненими Роман Гадзіна втік під час етапування з Камянця-Подільського до Хмельницького. Його вважають організатором втечі, 30 липня обстріляв блокпост міліціонерів у Городоцькому районі. Наразі місцезнаходження останнього в’язня невідоме.