У Хмельницькому майбутні поліцейські, які пройшли психологічні тести, чекають на співбесіду

3 Жовтня 2015 12:25
поліс

http://vsim.ua

Тестування у нову поліцію Хмельницького триває. Наразі кандидати уже пройшли психологічний тест, після результатів якого учасників запросять на особисту співбесіду. На тих, хто пройде наступний етап, чекає спеціальна перевірка.

Кількість учасників, які на сьогодні претендують на звання поліцейського, поки невідомо. За словами речниці Хмельницького міського відділу міліції Катерини Терещенко, кандидатів залишилось трохи більше тисячі. Більшу частину охочих «відсіяли» на медичній комісії за станом здоров’я. Близько 1100 чоловіків та жінокпройшли фізичну підготовку,приблизно така ж кількість отримала запрошення у наступний етап – психологічне тестування. 
У міському відділі міліції поки не знають результатів психологічного тесту. Адже опрацювання відбувається у Києві. Після того, як у Міністерстві МВС оброблять результати учасників, тоді інформацію надішлють у Хмельницький.
– Вже на місці по спискам будуть обдзвонювати людей і скидати на електронну пошту інформацію про те, який буде наступний етап. Тих, хто пройшов психологічні тести, будуть запрошувати на співбесіду, – розповідає «ВСІМ» Катерина Терещенко.
Окрім цього, обов’язковим етапом для кандидатів є спеціальна перевірка, на її згоду кандидати уже написали заяви. Міліціонери повинні опрацювати інформацію стосовно майбутніх кандидатів, поспілкуватись з їх рідними та колегами по роботі.
– Спеціальна перевірка буде проводитись лише на кандидата. Раніше, щоб служити у міліції, перевіряли батьків, братів,сестер, бабусів та дідусів – усіх близьких родичів. Сьогодні перевіряють лише кандидата. Тобто, якщо у когось з родичів майбутнього поліцейського є судимість, то це ніяк не вплине на його подальшу службу у поліції, – пояснює речниця міського відділу міліції.
Нагадаємо, кандидати у нову поліцію проходять такі етапи відбору: перевірка фізичного стану, спеціальна перевірка, перевірка стану здоров’я та психологічне вивчення.
Також триває відбір тренерів. Поки відбувається слухання та співбесіди із правоохоронцями, які будуть навчати хмельницьких поліцейських, адже спеціально навчених людей в області для цього немає.
 Нещодавно уряд затвердив нову форму нового повсякденного зразка форменого одягу для поліцейських. Як повідомили у прес-службі МВС, його отримуватимуть ті працівники поліції, які або щойно вступили на службу, або працівники міліції, які пройдуть переатестацію. Вже найближчим часом розпочнеться виробництво нової форми.
 «Нову форму поліцейського, як і нові посадові обов’язки та оклади, отримуватимуть лише реформовані підрозділи нової поліції та новопризначені поліцейські, які пройшли атестацію», – зазначив Міністр внутрішніх справ України арсен Аваков.