З понеділка водолази можуть приступити до очистки дна від намулу в Дністрі

3 Жовтня 2015 11:28
водолаз

spb.ria.ru

Два останні дні рівень води в річці Дністер біля Кам’янця-Подільського тримається однієї позначки і причин для паніки у зв’язку з можливим дефіцитом питної води немає.

Про це в коментарі НГП повідомили в прес-службі міської ради.

Підготовчі роботи з водолазами із Новодністровська, у яких великий досвід для проведення таких небезпечних для життя робіт,вже проведені і з понеділка повинно початись прокладання каналу шириною 10 метрів. Він пролягатиме до середини річки. Саме після цього можна буде розпочинати роботи по очистці дна від намулу, якого вже зібралось близько 2-3 тисяч тонн, адже саме високий рівень замученості Дністра та посуху називають одними основних причини зменшення рівня води.

Орієнтовні терміни виконання цих робіт наразі не відомі.

Нагадаємо, що через сильну посуху та замученість Дністра рівень води в річці зменшувався дуже швидким темпом. Це загрожувало Кам’янцю-Подільському дефіцитом питної води. Шляхами вирішення ситуації називалось залучення водолазів для очистки дна та купівля нової труби та насосів для запуску ще трьох свердловин. Такі роботи можуть обійтись місту 350-400 тисяч гривень.