Хмельницькі підприємці сплатять алкогольно-тютюнових штрафів на суму 800 тисяч гривень

7 Жовтня 2015 15:54
Хмельницькі підприємці сплатять алкогольно-тютюнових штрафів на суму 800 тисяч гривень
За дев‘ять місяців 2015 року працівниками відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Хмельницькій області проведено 123 перевірки суб’єктів господарювання, які працюють на ринку алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

За результатами перевірок по 120 суб’єктах господарювання встановлено 184 порушення законодавства та застосовано фінансових санкцій на суму 800,6 тисячі гривень, повідомляють на сайті фіскальної служби.
Як стверджують працівники фіскальної служби, найбільш поширеним порушенням у даній царині є ігнорування дисципліни цін на продаж алкогольних напоїв, за що доведеться сплатити штраф на суму понад 300 тисяч гривень. За здійснення господарської діяльності без наявності ліцензій, відповідно зафіксовано 6 таких випадків, сума штрафу склала 102 тисячі гривень.
Виявлено також 23 факти реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам , які не досягли 18 років. Сума штрафу за продаж підакцизних товарів неповнолітнім становить 156 тисяч гривень, також за це анульовано 21 ліцензію на право здійснення торгівлі цим специфічним товаром.
Нагадаємо: з 1 липня 2015 року підлягає ліцензуванню діяльність з виробництва, імпорту, експорту, оптової або роздрібної торгівлі пивом на загальних підставах, передбачених для алкогольних напоїв. При цьому законодавством не передбачено отримання окремої ліцензії на торгівлю пивом за наявності у суб’єкта господарювання відповідної ліцензії на реалізацію алкогольних напоїв.