З жовтня на Хмельниччині зростуть пенсії

7 Жовтня 2015 16:52

З жовтня на Хмельниччині зрост

Прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність зріс, відповідно збільшився і розмір мінімальної пенсійної виплати. Середній розмір пенсії в місті зріс на 81,06 гривню і зараз становить 1626,81 гривень.

За результатами проведених перерахунків з 1 вересня із 415 тисяч пенсіонерів області понад 390 тисяч  отримають збільшений розмір своїх пенсійних виплат. Середній розмір підвищення в області склав 128,37 гривень. Про це інформує Головне управління Пенсійного фонду у Хмельницькій області.

Перший заступник начальника управління Марія Лужанінова повідомила, що виплата пенсій у нових розмірах та доплата за вересень місяць буде здійснена у жовтні  відповідно до встановленої індивідуальної дати виплати пенсії протягом виплатного періоду. Вона пояснила ситуацію, яка склалася із перерахунком у Хмельницькому. За її словами,  потреба в коштах на виплату пенсій у місті у жовтні збільшилася на 12,8 мільйонів гривень і складає 121,2  мільйонів гривень.

Перерахунок пенсій не потребує додаткових звернень громадян до органів Пенсійного фонду, а буде проведений в автоматичному режимі.

Нагадаємо, що мінімальні розміри пенсій перераховані згідно Законів України«Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб». Перерахунку підлягають усі доплати, надбавки, підвищення, які входять до складу пенсійної виплати та визначаються у залежності від прожиткового мінімуму, зокрема: мінімальні пенсійні виплати інвалідам війни та учасникам бойових дій, мінімальні пенсійні виплати інвалідам внаслідок Чорнобильської катастрофи, мінімальні пенсії військовослужбовцям та членам їх сімей, мінімальні пенсії шахтарям, підвищення ветеранам війни та членам їх сімей, жертвам нацистських переслідувань, державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни, пенсії за особливі заслуги перед Україною

Джерело: Сайт: vsim.ua