Філарет на Хмельниччині освятив храми і Алею слави загиблих учасників АТО

15 Жовтня 2015 16:50
transkarpathianews.net

transkarpathianews.net

Сьогодні завершується дводенний візит Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета до Хмельницької області.

Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, 14 жовтня у Свято-Покровському храмі Славути відбулась Божественна Літургія з чином оновлення храму, звершена Патріархом у співслужінні єпископату. На завершення Святійший Патріарх виголосив проповідь, у якій привітав прихожан зі світлим святом Покрова Пресвятої Богородиці, Днем захисника України і побажав усім добра та миру.

Під час урочистостей Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України нагородив Орденом святого рівноапостольного князя Володимира ІІ ступеня народного депутата, мецената Романа Мацолу.

Того ж дня Філарет провів молебень перед Іверською іконою Богоматері з Афону у Свято-Володимирському Храмі у Шепетівці. За інформацією сайту міста Шепетівки, все відбулось дуже швидко, вже через 5 хвилин Патріарх поїхав на інший захід – благодійний Патріарший прийом зі збору коштів на будівництво Троїцького храму Полонного. Тому не всі віряни встигли побачити на власні очі поважного гостя.

За інформацією сайту Полонської райдержадміністрації, Філарет освятив накупольні хрести та ікони Свято-Троїцького храму Української Православної Церкви Київського Патріархату у Полонному.

Крім цього, Патріарх освятив місцеву Алею Слави, збудованої на честь загиблих наших земляків в зоні антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.

15 жовтня за участю Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета заплановане освячення храму Вознесіння Господнього у селі Іванківці Городоцького району.