Хмельничани заборгували за газ понад 90 мільйонів гривень

20 Жовтня 2015 11:08
газ

http://vsim.ua

Лише 38% мешканців Хмельницької області справно сплачують за спожитий газ, решта – мають борги. З початку року заборгованість збільшилася у 5 разів порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Таке стрімке зростання заборгованості почалося з 1 квітня поточного року, відколи майже у 6 разів підвищилися ціни на природний газ для потреб населення.

Найскладніше з оплатою у тих споживачів, які використовують газ для опалення своїх приватних будинків. Саме серед них – найбільший відсоток боржників.

– Вперше ми маємо таку критичну ситуацію з незадовільними розрахунками споживачів за газ в міжопалювальний період, – цитує прес-служба ТОВ «Хмельницькгаз збут» свого директора Олександру Панькевич. – Тому з початком опалювального періоду ця ситуація викликає серйозне занепокоєння, адже за кілька тижнів почнеться значно більше споживання газу, за який, відповідно, необхідно буде розраховуватися. Тож рекомендую малозабезпеченим родинам прискорити процес оформлення субсидій, а споживачам знайти можливість розрахуватися за спожитий газ.

ПАТ «Хмельницькгаз» планує відключати боржників від газопостачання. 52,3 тисячі боржників вже отримали попередження про відключення від газопостачання у разі несплати заборгованості. На даний час через борги 2,7 тисяч подолян уже залишилися без блакитного палива.

Відновлення ж газопостачання можливе лише за умови стовідсоткового погашення боргу, а також сплати вартості робіт за відновлення газопостачання, сума яких складає в межах 350-400 гривень.