У центрі Хмельницького понад 10 років не можуть ввести збудовану багатоповерхівку. Хмельницький суд знову відмовив

21 Жовтня 2015 14:57

Хмельницький окружний адміністративний суд відмовив у задоволені заяви ТОВ “Октант-центр” (Хмельницький) про здійснення судового контролю за виконанням постанови Вінницького апеляційного адміністративного суду від 11.12.2013 року.

Відповідну ухвалу суд виніс 12 жовтня, повідомляється на сайті Єдиного реєстру судових рішень.

Забудовник через вінницький суд зобов’язав Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБІ) у Хмельницькій області видати Декларацію про готовність об’єкта до експлуатації – 5-7 поверхового 72 квартирного житлового будинку з вбудовано-прибудовим магазином, офісними приміщеннями та з підземними гаражами на вул. Проскурівській, 45, у Хмельницькому.

Фото з соцмереж

Наразі рішення вінницької апеляційної інстанції не виконується і тому “Октант-центр” просив Хмельницький окружний адміністративний суд здійснити судовий контроль за виконанням судового рішення дворічної давнини шляхом повторного зобов’язання ДАБІ.

Хмельницький суд в ухвалі наголосив на тому, що Вінницький апеляційний адмінсуд не вказав конкретних термінів реалізації цього рішення. Таким чином заява  ТОВ “Октант-центр” не можу бути задоволеною.

Довідка НГП. Будівництво багатоповерхівки на вул. Проскурівській, 45 почалося 2002 року, коли сесія Хмельницької міської ради надала ЗАТ «Октант» земельну ділянку в короткострокову оренду терміном на два роки земельну ділянку площею 0.3226га на вул. Проскурівській,45 під будівництво 5-7 поверхового 72 квартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованим магазином, офісним приміщенням та з підземними гаражами.

5 вересня 2013 року фірма “Октант” подала в ДАБІ декларацію про готовність об’єкта до експлуатації, яку Інспенція відправила забудовнику на доопрацювання.

Мешканці, котрі заселилися до житлового будинку, місцевим ЗМІ скаржилися на постійне відключення електроенергії і гарячої води.

Згідно з даними ЄДР, засновниками ТОВ “Октант-центр” є Борис Сирчин і Євген Підкоморний.

6 березня 2014 року Господраський суд Хмельницької області порушив справу про банкрутство ТОВ “Октант-центр”.

ТОВ “Октант-центр” є правонаступником  ЗАТ «Октант», діяльність якого припинена у липні 2012 року.