ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

27 Жовтня 2015 09:57

vosklicatelnyi_znak-191x300У четвер хмельничанам в обласній філармонії покажуть італійську оперу.
Вперше у Хмельницькому глядачам покажуть італійську оперу “Тоска”, прем’єра якої відбудеться вже за кілька днів. Виставу зіграють академічний симфонічний оркестр обласної філармонії на чолі з диригентом програми Тарасом Мартиником, академічний муніципальний камерний хор і зразковий дитячий хор “Подільські солов’ї”. Вистава “Тоска” відбудеться у четвер, 29 жовтня, у Великому залі обласної філармонії. Початок о 18.30.

У Білогірському районі колишня чиновниця привласнила собі зарплату водія. Колишній керівник одного з підрозділів районної державної адміністрації за власною ініціативою призначила місцевого жителя на посаду водія. Вона достеменно знала, що він не має наміру працювати.

Надалі чиновниця неодноразово вносила недостовірні відомості у табелі робочого часу водія про нібито перебування його на робочому місці. А отримавши від нього зарплатну картку, знімала з рахунку гроші і витрачала на власні потреби. Начальниця підрозділу упродовж дев’яти місяців привласнила більше 8500 гривень бюджетних коштів”.

Посадовій особі погодили повідомлення про підозру у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем (частина 2 статті 191 Кримінального Кодексу України) та службовому підробленні (частина 1 статті 366 Кримінального Кодексу України). На даний час підозрювану звільнено з посади. Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

В Італії не припиняють вшановувати подільського героя Анатолія Короля. У Неаполі, де загинув мешканець Кам’янця-Подільського, організовано безліч ініціатив з вшанування його пам’яті. Вулицю Сельва, де стався інцидент, перейменують на вулицю Анатолія Короля. Селище хоче, щоб ніхто не забув героїчний вчинок. Почалася робота над монументом, що має бути розміщено на вулиці чи на площі в Неаполі.

Програма журналістських розслідувань “Репорт” каналу RAI 3 виставила на аукціон всі свої премії та передала виручені кошти (15 000 євро) сім’ї Анатолія. Мешканці містечка, де жив Анатолій із сім’єю, згадують про нього тільки хороше. Кажуть, був дуже вихованою людиною і дітей навчав тому ж.

З початку року на Хмельниччині виявили понад 1700 тіньових працівників. Податківці провели ряд контрольно-перевірочних заходів, за якими залучили 531 фізичну особу до державної реєстрації, як суб’єктів підприємницької діяльності.
У 99 суб’єктів підприємницької діяльності виявили виплату заробітної плати «у конвертах» та інші порушення вимог податкового законодавства. Цим підприємцям донарахували 4,4 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій, з яких до бюджету надійшло 1,5 мільйона гривень.