ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

28 Жовтня 2015 11:07

vosklicatelnyi_znak-191x300Виборчі порушення, якими відзначилась Хмельниччина. Вибори на Хмельниччині пройшли без сенсацій і провокацій. “Опора” підбила підсумки виборів в Україні, зокрема й на Хмельниччині. Спроба видачі бюлетенів без документів, що посвідчують особу, порушення таємниці голосування, фотографування бюлетенів – найтиповіші порушення у день виборів на території нашої держави. Організований підвіз виборців, нищення бюлетенів та їхній виніс за межі дільниці – порушення, якими відзначився наш край.

Усі дільниці на Хмельниччині відкрилися вчасно. Зачинили свої двері й розпочали підрахунок голосів так само без значних порушень. Особливістю цьогорічної виборчої кампанії стала поява регіональних партій, зазвичай започаткованих нардепами-мажоритарниками. Така тенденція стала характерною у Чернівецькій, Львівській, Закарпатській, Сумській та Хмельницькій областях.

У колонію на Хмельниччині намагались передати наркотики в маслі. Засудженому з Ізяславської колонії намагались передати наркотичну речовину. Посилка до Ізяславської колонії надійшла з Києва. Під час огляду працівники колонії виявили у пакунку три поліетиленових згортки з порошком білого кольору невідомого походження, які були сховані у маслі. Наразі про даний факт повідомили правоохоронців з Ізяславського райвідділу міліції та зібрали відповідні матеріали.

На Деражнянщні з’явився унікальний майстер музичних інструментів. У одному із сіл Деражнянського району з’явився унікальний майстер музичних інструментів Олег Мельник.

Чоловік закінчив гуманітарно-педагогічний коледж у Барі Вінницької області, а потім дев’ять років працював вчителем музики у сільських школах. У 2012 році на одному із заходів побачив незвичайні інструменти, назви яких він навіть і не знав, хоча і цікавився різноманітними музичними інструметами. Згодом чоловік захотів придбати собі волинк, яка коштувала тоді аж сім тисяч гривень. Тому Олег вирішив виготовити її своїми руками. З цього і розпочалась історія видатного майстра.

Тепер Олег Мельник виготовляє не лише волинки, характерні для різних народів, а й інші інструменти. Серед них – академічна українська сопілка, народні сопілки (наприклад, гуцульська денцівка, ірландський вістл), білоруська дудка жалійка, ріжки тощо.