У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ ВСЕ ЩЕ ШУКАЮТЬ НАРОДНИХ ЗАСІДАТЕЛІВ

29 Жовтня 2015 17:59

Народним засідателем Хмельницького міськрайонного суду може бути громадянин України, який досяг 30-річного віку і постійно проживає на території, на яку поширюється юрисдикція суду.

«Не підлягають включенню до списків народних засідателів громадяни: визнані судом обмежено дієздатними або недієздатними; які мають хронічні психічні чи інші захворювання, що перешкоджають виконанню обов’язків народного засідателя; які мають не зняту чи не погашену судимість; народні депутати, члени Кабінету Міністрів України, судді, прокурори, працівники органів внутрішніх справ та інших правоохоронних органів, військовослужбовці, працівники апаратів судів, інші державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування, адвокати, нотаріуси», – кажуть у прес-службі хмельницької міської ради.

Особи, які виявили бажання бути народними засідателями, подають на ім’я голови комісії заяву, копію паспорта, довідку про відсутність судимості, довідки з психоневрологічного та наркологічного диспансерів про не перебування на обліку.

Документи подаються протягом двох тижнів з дня опублікування оголошення, до 12 листопада, в юридичний відділ Хмельницької міської ради (вул. Гагаріна, 3, каб. 104).