ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

30 Жовтня 2015 14:56

vosklicatelnyi_znak-191x300Деражнянського “кіборга” Олександра Михайлюка звільнили з полону бойовиків ДНР. 29 жовтня, відбувся обмін полоненими між терористами “ДНР/ЛНР” і Києвом на мосту біля міста Щастя. З полону визволили 9 українців.

Серед звільнених бійців є мешканець села Нижнє Деражнянського району Олександр Михайлюк – “кіборг” донецького аеропорту. Чоловіка схопили бойовики ДНР 21 січня цього року. Тоді мати полоненого військового, дізнавшись про захоплення сина, зверталася до Порошенка і Яценюка, щоб допомогли його повернути.

Фіскальна служба Хмельниччини викрила понад 50 кримінальних порушень у сфері оподаткування. За матеріалами оперативних підрозділів Головного управління ДФС у Хмельницькій області 17 кримінальних правопорушень стосуються  фактів умисного ухилення від сплати податків та зборів, 22 – щодо незаконного обігу підакцизних товарів, 7 – за фактами замаху на розкрадання та розкрадання бюджетних коштів.

Одним із пріоритетних напрямків діяльності оперативних підрозділів фіскальної служби стала протидія оборудкам з податковим кредитом та відпрацювання ризикових експортно-імпортних операцій. Як результат, розпочато 7 досудових розслідувань за фактами ухилення від сплати ПДВ. Загальна сума встановлених збитків становить майже 25 мільйонів гривень.

На Хмельниччині 454 демобілізованих учасники АТО отримали статус безробітного. З початку 2015 року до центрів зайнятості Хмельниччини звернулися 474 демобілізованих військовослужбовця, які брали участь в антитерористичній операції.

За даними відомства, працевлаштовано 65 демобілізованих, десятеро брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, 18 осіб започаткували власну справу та отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, 32 особи пройшли професійне навчання.

Хмельницька обласна служба зайнятості співпрацює із органами місцевої влади та соціальними партнерами з метою надання демобілізованим учасникам АТО всебічної допомоги та підтримки. Наразі укладено 215 угод про співпрацю з різними державними і громадськими організаціями.