ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

3 Листопада 2015 13:55

vosklicatelnyi_znak-191x300Електронне урядування в Нетішині втілюватиме громадськість. В місті запроваджуються два стратегічні напрями: оптимізація місцевих органів влади та комунального господарства і, власне, електронне урядування. Проекти впроваджуватимуться автономно один від одного і одночасно – в тісній взаємодії.

Над аудитом та оптимізацією органів місцевого самоуправління працюватиме робоча група під керівництвом Сергія Форсюка (практикуючий експерт з систем управління, аудитор з сертифікації систем управління по ISO 9001) та громадського активіста Олександра Третяка. До впровадження долучаються активісти кількох громадських організацій та фахівці з місцевого самоврядування, депутати та журналісти

Нетішинська фехтувальниця тріумфувала в Орлеані. У французькому місті відбувся етап Кубка світу з фехтування. Участь у ньому взяли дві спортсменки з Хмельницької області – Ольга Жовнір та Галина Пундик.

В індивідуальних змаганнях на шаблях нашим фехтувальнирцм не вдалося «Зачепитися» за нагороди. Галина Пундик була лише 109-ю, а Ольга Жовнір – 133-ю. Натомість миколаївчанка Ольга Харлан здобула срібну нагороду.

А ось у командних змаганнях Ольга Харлан, Олена Вороніна, Олена Кравацька та нетішинка Галина Пундик піднялися на найвищу сходинку п’єдесталу. Дівчата обіграли Казахстан (45:29), Китай (45:40), Італію (45:39), а в фіналі здобули перемогу над збірною Росії (45:39), узявши, таким чином, реванш за поразку в «золотому матчі» на етапі кубку світу в Каракасі, який відбувся три тижні тому.

У Хмельницькому здають кров для онкохворих діток. Хмельничан закликають стати донорами та долучитись до всеукраїнської акції «Врятуй дитині життя». Група крові та резус-фактор значення не мають. Благодійна акція триватиме до 30 листопада.

Донором може стати людина, віком від 18 до 45 років. Якщо ви плануєте  здати кров, лікарі просять дотримуватись таких рекомендацій:
За день до цього, під час вечері, не можна вживати жирну, молочну їжу та напої, які містять алкоголь.
У день здачі крові бажано відпочити, легко поснідати та не планувати на цей день серйозних справ, інтенсивне фізичне навантаження та прийом алкоголю. Не бажано цього дня керувати транспортними засобами. За дві години до та після здачі крові палити небезпечно.
Кров здаватимуть з 2 до 30 листопада у Хмельницькій обласній станції переливання крові, що на вулиці Сковороди, 29.