ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

4 Листопада 2015 12:02

vosklicatelnyi_znak-191x300Комплексну перевірку ХАЕС розпочали експерти Всесвітньої асоціації операторів АЕС.Як повідомляє інформаційний центр ВП ХАЕС, експерти Московського центру ВАО АЕС із Фінляндії, Словаччини, Швеції, Росії та представники ДП “НАЕК “Енергоатом” аналізують роботу станції.

Насамперед, фахівці ознайомилися із основними виробничими показниками діяльності атомної, дізналися про заходи із культури безпеки, які здійснюються на енергетичному підприємстві.

Також інспектори оглянуть обладнання атомної станції, побувають на робочих місцях експлуатаційного та ремонтного персоналу, поспілкуються із керівництвом і провідними фахівцями АЕС.

Оцінка кращих світових фахівців енергетичної галузі під час перевірки станції є важливою. Це дозволить окреслити коло питань, на які необхідно звернути увагу для вдосконалення виробничих процесів у ВП ХАЕС. А виявлені позитивні практики в роботі Хмельницької станції становитимуть інтерес для Всесвітньої асоціації операторів атомних електростанцій.

У Хмельницькому з’явиться нова зупинка. Як повідомляє на прес-служба міської ради, члени виконкому проголосували за встановлення нової зупинки на Старокостянтинівському шосе – зупинка “завод “Темп” (напрямок руху з міста).

Раніше, виконком затвердив встановлення там зупинки із облаштуванням торгівельного павільйону, однак у зв’язку з необхідністю збереження зелених насаджень та розробкою комплексної схеми озеленення території Хмельницького, а також збереженням панорамного вигляду комплексів дендрологічного парку “Поділля” та Меморіалу Слави рішення змінили.

Наразі члени виконкому вирішили надати дозвіл комунальному підприємству по організації роботи міського пасажирського транспорту на влаштування зупинки для очікування пасажирами громадського транспорту площею 30 м2. При цьому без встановлення об’єктів комерційного призначення та на умовах благоустрою прилеглої території та обладнання “заїзної кишені” з вирівнюванням нахилу дороги.

Хмельничани можуть залишитися без сміттєпереробного заводу. Як повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України, ініціативу Сергія Морголі щодо необхідності будівництва заводу в обласному центрі наразі підтримали лише 960 подолян.

Петиція №22/013377-еп. подана 09 жовтня поточного року. У ній наголошується, що більше 20 років м. Хмельницький потерпає від смороду сміттєзвалища, що знаходиться в межах міста.

«На кожних виборах ми чуємо одну і ту ж обіцянку від кандидатів про те, що сміттєпереробний завод буде побудовано, але все стоїть на місті. А в мерське крісло вже влазить не перша людина завдяки цій обіцянці», – йдеться в електронному зверненні.

Президента просять посприяти всіма можливими способами в будівництві сміттєпереробного заводу. Наголошують, що інвестори, які готові були збудувати даний завод були, є і будуть, але проблема в тому, що інвестувати вони готові тільки в завод, а не кишені чиновників.

Щоб підтримати петицію у краян є 67 днів. За цей час її мають підтримати 24040 краян.