ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

5 Листопада 2015 10:59

vosklicatelnyi_znak-191x300На Хмельниччині утилізували понад 20 тон токсичних відходів. Як повідомляє Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації, в рамках виконання Регіональної програми поводження з токсичнии відходами за рахунок коштів обласного бюджету на територіях Городоцького та Красилівського районів проведено роботи з екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання непридатних або заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин.

“В результаті виконання цих робіт зібрано та перезатарено 15,831 тонн небезпечних відходів у Городоцькому районі та 2,391 тонни – у Красилівському районі. Завдяки виконанню цих робіт значно обмежено негативний вплив небезпечних відходів на довкілля, а також визначено їх фактичний обсяг та підготовлено до вивезення на утилізацію” – йдеться у повідомленні.

Також роботи з екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання непридатних або заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин будуть проведенні у Чемеровецькому районі та у селі Рогізна Кам’янець-Подільського району.

Хмельницький даішник зізнався, що взяв хабар у нетверезого водія. Активістам «Дорожнього контролю» вдалося впіймати «на гарячому» правоохоронця із Хмельницького, коли той взяв 100 доларів за те, що відпустив не зовсім тверезого водія.

– Факт хабаря зафіксував водій, який сам давав ці гроші. Він дійсно був трішки напідпитку, оскільки випив 2 пляшечки пива. Інспектор це помітив. І закрив на це очі тільки після того, як побачив 100 доларів, – розповів активіст «Дорожнього контролю» Віталій Мацьоцький. – Він пояснив, що сума така велика через те, що він ще має ділитися із іншими. В тому числі із керівництвом.

Маючи на руках вагомий доказ, активісти прийшли до керівництва ДАІ. Відео показали особисто Віталію Сербіну. Побачив себе у відеосюжеті і сам «погорілий» даішник. Після цього він зізнався у скоєному. Як повідомив речник ДАІ УМВС в Хмельницькій області Андрій Лужняк, по даному факту проводиться службове розслідування. А сам інспектор відсторонений від служби.

На Хмельниччині звільнили головного лікаря за корупцію. Головний лікар Старосинявського районного центру первинної медико-санітарної допомоги перевищила свої повноваження, повідомили в прес-службі прокуратури Хмельницької області.

Як зазначив прокурор району Мирослав Попадюк, ця особа повністю визнала у суді свою вину. Будучи обізнаною зі спеціальними антикорупційними обмеженнями, умисно не повідомила письмово своє керівництво – сесію та голову районної ради, про наявність у неї конфлікту інтересів.

А конфлікт інтересів полягав у тому, що вона прийняла на роботу за сумісництвом свого чоловіка та надала йому 1500 грн матеріальної допомоги.

Суд призначив їй адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

Крім того, правопорушницю звільнено з посади.