ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

6 Листопада 2015 10:03

vosklicatelnyi_znak-191x300“Хмельницькгаз” зловживає своїм монопольним становищем. Хмельницьке територіальне відділення антимонопольного комітету рекомендувало ПАТ “Хмельницькгаз” припинити дії з ознаками зловживання монопольним становищем. Товариство зобов’язувало окремих забудовників укладати з ПАТ “Хмельницькгаз” договір на обслуговування газового обладнання при отриманні технічних умов на підключення до газових мереж чи внутрішнього газопостачання об’єкту.

У Кам’янці-Подільському невдовзі з’явиться Європейська площа. У місті завершують перший етап будівництва європейської площі, другий – розпочнуть після весни, так заявляють у міській раді. На вулиці Огієнка тривають будівельні роботи.

Нагадаємо, що у центрі Кам’янця-Подільського має з’явитись Європейський сквер із неоновою підсвіткою та геометричними клумбами. Заступник міського голови Сергій Бабій розповів для, що досі там працює робоча група. Вони докладають плитку. Проте лавочками сквер не заставлять.

У Хмельницькому хочуть поєднати оперний театр і філармонію. Зводити окреме приміщення поки що не планують: головне – наповнити репертуар та внести деякі зміни до назви і статуту. Подільська опера і філармонія почне функціонувати повноцінно вже наступного року.

Великі сподівання покладають на симфонічний оркестр, солістів і диригента Тараса Мартиника, який має досвід роботи в Донецькому академічному театрі опери та балету. У Хмельницькому уже запланували наступного року поставити опери “Назар Стодоля” Костянтина Данькевича, “Катерину” Миколи Аркаса, оперету “Летюча миша” Йоганна Штрауса та багато іншого.

Декомунізація у Красилові: не всім мешканцям до вподоби нові назви вулиць. У Красилові збираються декомунізувати 34 вулиці та провулки. Мешканці мали змогу обговорити нові назви на спеціальних зборах з 15 вересня до 28 жовтня.

За результатами громадського обговорення, жителі деяких вулиць та провулків погодились із запропонованими новими назвами. До прикладу, провулок Першотравневий хочуть перейменувати на Зоряний тощо. Красилівчани також запропонували свої назви: вулиця Колгоспна може стати вулицею Гетьманською, вулиця Куйбишева – вулицею Петра Шемчука.

У міській раді зауважують, що жителі деяких вулиць та провулків висловились проти перейменування (вул. Ватутіна, вул. Жовтнева, вул./пров. Правденська), або залишились осторонь та не взяли участь в обговоренні (вул. Комарова, вул. Чапаєва та ін.).