ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

18 Листопада 2015 13:38

vosklicatelnyi_znak-191x300Хмельницький авіамоделіст подарував військовим п’ять безпілотників. Випускник Хмельницького палацу творчості Сергій Гультяєв захопився авіамоделізмом ще у 8 класі. Створював моделі літаків, брав участь та перемагав у численних змаганнях різних рівнів. Навіть після вузу, отримавши диплом програміста, Гультяєв продовжував будувати моделі літаків. І зараз разом зі своїм другом Олексієм Бараном та помічником, чемпіоном світу з авіамодельного спорту, хлопець виготовляє безпілотники, допомагаючи українським військовим на сході.

Хлопці власноруч зібрали п’ять таких апаратів та передали у 8-й полк спеціального призначення. Крім того, намагаються передати своє захоплення і молодим призовникам. На базі Палацу творчості існує спецлабораторія, де хлопці на тренажерах вчаться керувати безпілотниками, а потім відшліфовують свої навички вже в реальних, а іноді і бойових умовах.

Хмельницький “Правий сектор” поїхав блокувати Крим. 17 листопада команда хмельницького обласного осередку “Правого сектору” вирушила на південь України перекривати транспортне сполучення з Кримом. Загалом, поїхало 15 бійців 7-го батальйону ДУКу. Два з них відправляться в зону АТО, інші в Чонгар, де пробудуть два тижні. На Херсонщині хмельничани замінять дніпропетровський “Правий сектор”.

Ця акція безстрокова і полягає у продуктовій і ресурсній блокаді окупованого Криму. Блокада стосується автомобілів, які хочуть ввезти більше 50 кілограмів продуктів на територію півострова. Обмеження на ввіз в Крим продовольства винесли представники кримсько-татарського Меджлісу.

Члени “Правого Сектору” наголошують, що акція насамперед організована, щоб скоротити потік фінансування для людей, які наживаються на демпінгу цін у Криму. По-друге, щоб люди в Криму зрозуміли: Україна їх годує, а не Росія.

До кінця року на хмельницькі вулиці виїдуть нові тролейбуси «Богдан». На придбання двох тролейбусів з міського бюджету виділили 8 мільйонів 400 тисяч гривень. Наразі провели тендер, переможцем якого стала компанія «Богдан Моторс». У комунальному підприємстві «Електротранс» пообіцяли, що на початку грудня нові тролейбуси вийдуть на маршрути.