ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

23 Листопада 2015 12:01

vosklicatelnyi_znak-191x300На хмельницькій школі встановили пам’ятну дошку на честь загиблого в АТО прикордонника. У День Гідності та Свободи на стіні загальноосвітньої середньої школи № 1 з’явилась меморіальна дошка на честь прапорщика прикордонної служби Павла Дияка. За словами ректора прикордонної академії Олега Шинкарука, за період ведення бойових дій на Сході загинуло 67 прикордонників. Ще 397 – отримали поранення.

Павло Дияк загинув 12 липня 2014 року у Донецькій області, рятуючи життя своїх побратимів. Чоловік підірвався на фугасі.

На Хмельниччині споживачі газу матимуть свої “кабінети”. Для споживачів “Хмельницькгазу” створюються нові сервіси задля спрощення розрахунків за газ. З 18 листопада на сайті 104.ua запрацював новий сервіс – “особистий кабінет”, у якому споживачі можуть: отримати доступ до даних свого особового рахунку, у будь-який час здійснити оплату за газ та подати показники лічильника, переглянути історію розрахунків, дізнатися ціну природного газу,
у режимі он-лайн надіслати запитання, залишити відгук чи записатися на прийом до керівників ПАТ “Хмельницькгаз”, ТОВ “Хмельницькгаз Збут” та районних управлінь газового господарства.

Щоб скористатися такою послугами, необхідно зареєструватися на сайті 104.ua. На один e-mail можна зареєструвати лише один “особовий рахунок”.

Також, у “Хмельницькгазі” попереджають, що “особистий кабінет” спочатку буде працювати в тестовому режимі, тому, можуть виникати проблеми.

Хмельницькі студенти можуть повідомляти про порушення у вишах онлайн. В Україні з’явився онлайн-сервіс Profrights.org. Він дозволяє повідомляти про порушення у вищих навчальних закладах та відслідковувати, у яких вишах проблем найбільше.

Зареєструвати повідомлення про порушення у навчальному закладі може будь-хто.
Далі з повідомленнями працюють юристи, вони визначають, чи є насправді підстави публікувати інформацію на порталі, тобто чи є факт порушення законодавства.

Після премодерації повідомлення каталогізують та вносять до бази. Наразі зареєстровано 210 порушень.

На 20 листопада у списку внесені 7 вищих навчальних закладів Хмельницької області.