Коло підозрюваних у земельній справі екс-губернатора зросло

25 Листопада 2015 16:57

zemelna dilyankaНа сьогодні підозрюваним у кримінальному провадженні, де фігурує колишній голова Хмельницької ОДА Василь Ядуха, інкриміновано додаткові епізоди у вчиненні ними вказаних злочинів. Згідно з даними слідства, кількість земельних ділянок становить 30 загальною площею 53 га. Загальна вартість цих земельних ділянок – майже 21 млн грн, чим завдано державі збитків в особливо великих розмірах.

Крім того, на початку листопада 2015 року повідомлено про підозру жительці Хмельницького у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.358 (підроблення і використання підроблених документів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Ця особа, за попередньою домовленістю із підозрюваним мешканцем Хмельницького району, підробляла від імені студентів клопотання та заяви для отримання ними земельних ділянок. Наразі суд обрав їй запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

Досудове слідство триває.

Як писав НГП, Хмельницький міськрайонний суд продовжив міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому начальнику Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Хмельницької ОДА Олександру Данилюку та мешканцю Хмельницького району.

Їх звинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.190 (шахрайство в особливо великих розмірах), ч.3 і ч.4 ст.358 (підроблення офіційних документів, повторно, за попередньою змовою групою осіб та використання підроблених документів) КК України.

Вони заволоділи 21 земельною ділянкою площею майже 41 га із земель державної власності на території двох районів.