ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

26 Листопада 2015 11:57

vosklicatelnyi_znak-191x300Хмельницькому міському голові можна буде написати електронну скаргу. Такі нововведення планує запровадити новообраний мер Олександр Симчишин. Він планує введести норму, коли буде номер телефону на сайті, будь-хто може сфотографувати чи вибоїну, чи купу сміття чи іншу проблему, зазначивши своє прізвище і адресу цієї проблеми. Це буде, по суті, електронна скарга. Якщо на скаргу не буде реакції, а вона з’явиться ще раз, це загрожує дисциплінарним стягненням.

Також на сайті ради буде передбачена така форма роботи як електронна петиція. Якщо набереться 250 підписів, питання роозглядатиметься першочергово.

У Хмельницькому вшанують пам’ять жертв Голодомору 28 листопада. В обласному центрі відбудуться загальноміські меморіальні заходи, які розпочнуться о 15:00 на майдані Незалежності. О 15.30 – скорботна хода від майдану Незалежності вулицями Соборною та Проскурівською до пам’ятного знаку “Ангел Скорботи”. Тут о 16.00 відбудеться панахида за жертвами голодомору.

Відбудеться  всеукраїнська акція «Запали свічку пам’яті» – як символ скорботи і пам’яті про тих, хто не пережив той страшний штучний голод.

Крім того, Міністерству закордонних справ України доручено активізувати роботу щодо визнання міжнародною спільнотою Голодомору 1932 – 1933 років в Україні геноцидом українського народу.

На Хмельниччині виявили 74 нелегальних мігранти, яких мають виселити за межі України. Щодо нелегальних мігрантів було прийнято рішення про примусове повернення, 19 рішень супроводжувалося подальшою забороною в’їзду на територію України терміном на 3 роки.

Хмельницький міськрайонний суд прийняв чотири рішення про примусове видворення іноземців за межі України. Ще трьох нелегалів розмістили в пункті тимчасового перебування, двох відправили до країн походження, одному іноземцю скоротили термін перебування в Україні.