ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

4 Грудня 2015 12:52

vosklicatelnyi_znak-191x300На Хмельниччині дворічна дитина наковталася ртуті. Випадок стався в селі Поляхова Теофіпольського району. Допитливий дворічний хлопчик, скориставшись ситуацією, що ніхто не бачить, розкусив ртутний термометр.

Зрозумівши, що сталося, дитину, доправили в дитяче відділення Теофіпольської ЦРЛ.

Медики надали дитині необхідну допомогу. Наразі стан малюка задовільний. Після того, як переконалися, що його здоров’ю і життю нічого не загрожує, відпустили додому.

Фермери Хмельниччини готують новому голові облради перший іспит. 4 грудня під час сесії обласної ради фермери краю вийдуть з протестом під стіни “білого дому” з вимогою до влади негайно зупинити беззаконня в земельній сфері.

«У фермерів силою відбирають землі. Роблять це структури, які пов’язані із партією «За конкретні справи» нардепа-мільярдера Олександра Гереги», – повідомляють в асоціації фермерів та приватних землевласників.

Також додають, що в усіх районах області певні особи за великі гроші пропонують укладати угоди із новими орендарями, в той час, коли вже підписані відповідні документи з місцевими фермерами.

Зібратися фермери планують об 11.00 годині на форум у філармонії. Там викладуть свої вимоги на папері, відпрацюють резолюцію до вищих органів влади: Президента, Прем’єра, голови Верховної Ради. Пізніше, о 12.00 годині, під стінами облради озвучать свої вимоги і наполягатимуть, аби депутати підтримали звернення під час сесії.

Географія відвідувачів Кам’янця-Подільського за рік збільшилась на 7 країн. У міській раді підбили підсумки екскурсійної діяльності у 2015 році. На 10% в порівнянні із минулим роком зросла кількість туристів, які відвідали державний історичний музей-заповідник «Кам’янець». Кількість екскурсій за підсумками 10 місяців збільшилася від 5 тис. минулого року до 7,5 тис. цього року. Музей запропонував туристам нові види екскурсій: з’явилися квест-екскурсії, костюмовані театралізовані, тематичні та вечірні екскурсії.

Розширюється географія вітчизняних та закордонних туристів. Щодо іноземців, то лише за рік вперше відвідали місто жителі 7 країн. Всього у поточному році красотами Кам’янця милувалися гості з 37 країн світу.

Під час зустрічі наголошували і на невикористаних резервах у туристичній галузі. Зокрема, обговорили якість екскурсійного супроводу, безпечність туристичних маршрутів тощо. Для того, щоб вирішувати озвучені проблеми та актуальні питання, прийняли рішення в зимовий період, коли активність екскурсійної діяльності зменшується, провести ряд заходів.