НЕМАЄ ЛІЧИЛЬНИКА – НЕМАЄ ГАЗУ. АЛЕ НЕ ДЛЯ ВСІХ

9 Грудня 2015 16:02

Власники осель з газовими водонагрівачами, які досі не встановили лічильник, з нового року можуть залишитися без блакитного палива.  У ПАТ «Хмельницькгаз» кажуть: змушені будуть припинити газопостачання тим краянам, котрі так і не погодилися на безкоштовне встановлення приладу для обліку газу за кошти компанії. Адже комерційний облік природного газу – це законодавча вимога.

Газівники кажуть: спочатку краяни – власники газових колонок погоджувалися на безкоштовне встановлення лічильників більш охоче. Але після того, як цієї весни  Кабмін  зменшив пільгові норми споживання блакитного палива з 18 до 9 кубометрів користувачам газових плит і колонок, бажаючих отримати прилад для обліку газу теж поменшало. У населення зникла мотивація.

Законом передбачено: блакитне паливо повинне мати комерційний облік. Тож впродовж грудня  «Хмельницькгаз» намагатиметься  переконати максимальну  кількість краян, які користуються газовими водонагрівачами, встановити таки прилади.

У зв’язку з великим обсягом робіт у ПАТ «Хмельницькгаз» просять абонентів з розумінням поставитись до встановлення лічильників та не відкладати цю процедуру на «потім». Для того, аби прилад з’явився в оселі, варто звернутися до «Хмельницькгазу» із відповідною заявою. Водночас, споживачі, які використовують блакитне паливо тільки для приготування їжі, мають право не встановлювати лічильник аж до 2018 року.