ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

15 Грудня 2015 13:59

vosklicatelnyi_znak-191x300До нового року лісівники Хмельниччини планують продати понад 11 тисяч ялинок. На Хмельниччині площа плантацій ялинок становить понад 200 гектарів,  де вирощується більше 670 тисяч ялинок. До новорічних свят лісівники можуть реалізувати 11,3 тисячі новорічних красунь, розміром від 0,5 до 5 метрів.

Як повідомляють в управлінні лісового та мисливського господарства, новорічні ялинки, вирощенні на плантаціях, можна придбати на торгівельних майданчиках у Хмельницькому, в районних центрах області та безпосередньо на лісогосподарських підприємствах. Порівняно з 2014 роком роздрібні ціни не змінились.

Працівники державної лісової охорони спільно з підрозділами поліції цілодобово здійснюють патрулювання насаджень та місць реалізації новорічних ялинок. Штрафні санкції становлять від 249 гривень до 1122 гривень за незаконно зрубане дерево.

Ціна мандата депутата Хмельницької міської ради – понад 110 тисяч гривень. Партії, представники яких стали депутатами міськради, офіційно витратили на виборчу кампанію понад 4,6 мільйона гривень.

Найдорожча виборча кампанія була в партії «За конкретні справи». Люди Гереги витратили на вибори, які відбулися 25 жовтня цього року 3 мільйони 325 тисяч 565 гривень. Такі дані наводять активісти руху «Чесно» в Хмельницькій області, які оприлюднили результати свого дослідження щодо фінансових витрат партій, які «штурмували» Хмельницьку міську раду.

Якщо подивитися на витрати кожної партії окремо та кількість отриманих нею мандатів, то ціна одного в кожної різна. Найдорожчий мандат у партії «За конкретні справи», яку в раді представляють шість обранців. Один депутат «конкретним» обійшовся в 554 тисячі 260,83 гривні. Дорожче «середньої» ціна мандата і в партії «Поруч» (чотири депутати в раді) – 121 тисяча 439 гривень.

«Блоку Петра Порошенко «Солідарність», від якого в Хмельницькій міській раді сім представників, один мандат обійшовся в 49 тисяч 704 гривні, «Батьківщині» (шість депутатів) – у 33 тисячі 229,16 гривень. «Об’єднанню «Самопоміч», від якого в раді сім обранців, прохід одного депутата коштував 26 707 гривень. Найдешевша ціна мандату в «Свободи», від якої в раді є 10 депутатів. Витративши на всю кампанію офіційно 95 415 гривень (найменше з усіх партій, які пройшли в Хмельницьку міську раду), один «прохідний» депутат обійшовся цій партій в 9541,5 гривні.

У Хмельницькому дитсадку розбили кілька ртутних термометрів. В одному з дитячих садочків обласного центру було розбито вісім ртутних термометрів. Інцидент стався на третьому поверсі дошкільного закладу освіти через необережність працівниці закладу під час прибирання в роздягальні однієї із груп.

Фахівці Групи спеціальних робіт із радіаційного і хімічного захисту Аварійно-рятувального загону спеціального призначання насамперед, здійснили заміри масової концентрації парів ртуті. Рятувальники з місця події вилучили рештки ртуті та здійснили демеркуризацію.

Вилучену ртуть поміщено до складу тимчасового зберігання Аварійно-рятувального загону. Всього на момент події у групі було 25 дошкільнят. Всі вони були негайно переміщенні до іншої групи, ніхто не постраждав.