ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

16 Грудня 2015 11:06

vosklicatelnyi_znak-191x300На Хмельниччині понад 13 тисяч офіційно безробітних. Серед безробітних понад 56% становили жінки, 41% – молодь віком до 35 років, майже кожен третій належав до осіб, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 44% зареєстрованих безробітних були сільськими мешканцями. Отримували допомогу по безробіттю 10,5 тисячі осіб.

Як зазначають в обласному центрі зайнятості, ситуація на ринку праці області характеризується постійним попитом на працівників сфери торгівлі та послуг (продавець, кухар, офіціант, охоронник, молодша медсестра); робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин; кваліфікованих робітників з інструментом (тракторист-машиніст с/г виробництва, тракторист, водій, столяр, слюсар-ремонтник, швачка.). Крім того, є потреба в робітниках найпростіших професій — підсобні робітники, прибиральники, двірники, вантажники та інші.

Протягом-січня листопада 2015 року в базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось 19,7 тисяч вакансій. Навантаження на одну вакансію за 11 місяців становило 2 особи. Середній розмір оплати праці становив 1704,5 гривні.

У Славуті збирають проекти пам’ятника полеглим за свободу. У Славуті проводять конкурс на кращий проект пам’ятного знаку полеглим за свободу України. Метою конкурсу є визначення ескізного проекту зазначеного пам’ятного знаку, який підкреслюватиме гідне вшанування пам’яті загиблих. Умовою ескізу повинно бути зображення полеглих під час проведення антитерористичної операції воїнів Славутчини.

Конкурс триватиме до 1 березня 2016 року. Ескізи потрібно надавати до управління інформаційного забезпечення та внутрішньої політики виконавчого комітету Славутської міської ради.

У Хмельницькому продовжують боротися з бабусями на стихійних ринках. Поліція Хмельницького знову активізувала роз’яснювальну роботу з приводу недопущення продажу товарів на стихійних ринках.

“Спочатку року нам вдалося подолати це явище біля обласної філармонії, продавцям надали місця на ринку “Ранковий”. Зараз докладаємо усіх зусиль, щоб очистити тротуари дорогою до овочевого ринку. Міська влада запевнила продавців, що для них також організують місця і просить їх припинити торгівлю із землі”, – зазначив у ФБ начальник міської поліції Валерій Онісьєв.

Відповідно ж законодавства – статті 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення, торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях – тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

Торгівля ж промисловими товарами штрафується від шести до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.