ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

17 Грудня 2015 12:33

vosklicatelnyi_znak-191x300Проїзд у нічному тролейбусі у Хмельницькому коштуватиме 10 гривень. Міська влада виступила ініціатором, щоб на трьох маршрутах міста працювали нічні тролейбуси. Курсуватимуть вони від Катіону у три різні напрямки: у мікрорайони Озерна та Ракове та до автостанції №1. Комунальне підприємство “Електротранс” вже проводить розрахунки.

За словами директора підприємства Віктора Паламарчука, ціна проїзду становитиме орієнтовно 10 гривень. Нічний тролейбус курсуватиме за маршрутом Катіон-Ракове від 23:00 до 5:00. За цей час тролейбус встигне зробити три оберти. Майже дві години на один оберт. На трьох напрямках працюватимуть три тролейбуси.

Однак вартість тарифу буде залежати від пасажиропотоку. Ціну 10 гривень за проїзд вночі встановили з розрахунку 220 пасажирів. Якщо ж пасажирів буде більше, у “Електротрансі” готові переглянути тариф у сторону зменшення.

У Хмельницькому не поспішають відмовлятись від послуг ЖЕКів. Мешканці багатоповерхівок не хочуть створювати ОСББ. За інформацією відділу Управління житлово-комунальним господарством Хмельницької міської ради, ОСББ у Хмельницькому створюються масово лише у новобудовах. Наразі їх діє 256.

В Хмельницькому наразі жоден будинок, який раніше обслуговувався ЖЕКом міськради, від цих послуг не відмовився. Люди приходять, цікавляться процесом переходу до управління будинком співвласниками, проте, далі слів справа не йде. Мало хто хоче займатися організацією загальних зборів власників квартир, а тим більше – брати на утримання старі будинки.Як відомо, 1 липня 2015 року було прийнято закон, що регулює діяльність ОСББ та, власне, здійснює реформу в житлово-комунальній галузі. Зовсім скоро, а саме – з 1 липня 2016 року, комунальних «ЖЕКів» не буде, на їх місце опікуватися справами багатоквартирних будинків прийдуть управляючі компанії, або ж це здійснюватимуть самі члени об’єднань співвласників багатоквартирних будинків чи власне співвласники, які не створили ОСББ.

Якщо до цього часу будинок не створить ОСББ або не вирішить опікуватися комунальними справами силами співвласників, прийнявши рішення самим управляти будинком або ж найнявши відповідну фірму, то міська рада призначить управляючу компанію в примусовому порядку.

Нетішинські депутати вимагають у Президента переглянути ліміти на використання електроенергії. Депутати фракції “Нетішинська Самооборона-Народний контроль” подали до апарату виконавчого комітету на погодження проект рішення на 4 сесію Нетішинської міськради, яка відбудеться 23 грудня , про Звернення депутатів Нетішинської міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Народні обранці звертаються з проханням негайно вжити заходів щодо збільшення ліміту на споживання електроенергії зі 100 до 250 КВт/год за місяць у містах-супутниках АЕС та у Нетішині зокрема.

У документі, зокрема, йдеться і про те, що субсидії від держави також не допоможуть у цій ситуації – адже майже усе населення міста енергетиків не підпадає під категорію малозахищених верств населення, яким надається ця допомога.

Депутати наголошують, що сьогоднішній ліміт споживання електроенергії – 100 КВт/год за місяць є абсолютно нереальним, оскільки місто повністю залежне від електрики.