ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

18 Грудня 2015 13:03

vosklicatelnyi_znak-191x300Якщо рівень води у Південному Бузі піднімуть, минулорічної ситуації із забрудненням не повториться – CЕС.Завершуються роботи з ремонту набережної річки Південний Буг, будівникам залишилося залити бетоном невелику частину підпірної стіни. Через кілька днів річку почнуть наповнювати водою.

Що ж до якості води у Південному Бузі, за результатами лабораторних досліджень, річка має помірну ступінь забруднення. Це свідчить про небезпеку для населення культурно-побутового водокористування на водних об’єктах. Тобто купатися у річці хмельничанам зараз не можна. Проте враховуючи, що купальний сезон вже давно позаду, а до наступного ще пів року, небезпека для городян відсутня. Водночас у санслужбі міста відзначають, показники рівня розчиненого кисню в усіх пробах річкової води за грудень відповідають санітарним вимогам, а процеси розкладу органічних сполук стали менш інтенсивними.

Водночас в управлінні Держсанепідслужби зазначили, що за останні місяці спроможність Південного Бугу до самоочищення значно знизилася. Це сталося внаслідок недостатньої наповнюваності ставка та порушення умов відповідного водообміну. Якщо ж рівень води у річці відновлять, це унеможливить виникнення ситуації, яка склалася наприкінці 2014 року на початку 2015-го. Крім цього, достатня кількість води прискорить процеси самоочищення.

На Дунаєвеччині селяни замість лікарні отримали руїни. На сході села, який відбувся ще 16 листопада, порушувалося питання про приміщення недобудованої лікарні. Коли починали будівництво, передбачалося, що у приміщенні розмістяться амбулаторія, дитячий садок і будинок для людей похилого віку. Адже розміри будівлі, як для села, вражаючі.

Однак роки йдуть, а недобудована лікарня стоїть і руйнується, чи то пак, її потихеньку руйнують. Як вважають жителі Балина – навмисно – аби потім по-швидкому продати. Наразі на місці зруйнованої будівлі залишилась яма та купи будівельного сміття. Люди вимагають повернути будівлю у власність громади та розпаювати хоча б те, що залишилось у вигляді будматеріалів.

Хмельниччина пасе задніх за рівнем зарплат. Вона посідає непочесне 18 місце за рівнем зарплат серед всіх областей України. Найбільше зростання номінальної заробітної плати порівняно з січнем відбулося у Старокостянтинівському районі – на 1652 грн. або на 69%, у місті Шепетівка – на 1388 грн. (52,0%) та у Хмельницькому районі – на 1342 грн. (50%).

Там, де є лідери, є й відверті аутсайдери. Представники влади діставшись до конкретних підприємств, які тягнуть показники на дно, емоцій не приховували і слів не підбирали. З ними, вочевидь, буде окрема розмова, проте вже без камер і з низкою профільних служб та інспекцій.