Депутат Скочеляс про скандальну забудову у заплаві Південного Бугу: “треба домовлятись”

13 Січня 2016 11:56
wikimedia.org

wikimedia.org

На засіданні постійної комісії з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього середовища Хмельницької міськради, яка відбулася 12 січня, розглядали  питання про поновлення строку оренди земельної ділянки за адресою Нижня Берегова 2\4б.

Представники забудовника ПП “Ультрасервіс” продемонстрували ескізи майбутньої бази відпочинку з апартаментами та запевнили, що там буде зведено лише триповерхову споруду з цокольним поверхом та мансардою. Також на території буде розташований басейн. Вони пообіцяли присутнім, що вільному доступу мешканців міста до берега річки ніхто перешкоджати не буде.

В.о. голови комісії, депутат від ВО “Батьківщини” Олексанр Скочеляс заявив, що він був би не проти того, аби в місті з’явилась така база відпочинку. На його думку, підприємці облаштують берег Південного Бугу і у хмельничан з’явиться можливість відпочивати в межах міста, не виїжджаючи далеко за його межі.

“Я думаю, що треба домовлятись з виконавчим комітетом міськради, надавати певні аргументи – які від вас будуть плюси для міста. Якщо є слабкі місця у правовому полі – маєте переконати”, – звернувся він д офірми-забудовника Олександр Скочеляс.

На найближчу сесію міської ради виконкомом буде винесений проект рішення про непоновлення договору оренди земельної ділянки. На комісії вирішили зняти це питання на довивчення.

Нагадаємо, що 6 січня прокуратура обалсті відкрила два кримінальних провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами управління архітектури і містобудування Хмельницької міської ради, реєстраційної служби міськрайонного управління юстиції в інтересах приватного підприємства та підробки документів.

До того ж забулова знаходиться у 100 метровій прибережній території річки Південний Буг.