На Хмельниччині у майже 70% дитсадах відсутня система пожежної сигналізації

25 Січня 2016 13:03
khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

На Хмельниччині у майже 70% дитсадах відсутня система пожежної сигналізації.

Про це говориться у цільовій програмі забезпечення пожежної безпеки населених пунктів та об’єктів усіх форм власності, розвитку інфраструктури підрозділів пожежної охорони у Хмельницькій області на 2016-2020 роки, яку депутати облради розглянуть на черговій сесії 17 лютого.

Так, 225 дошкільних навчальних закладів області обладнано системами пожежної сигналізації, що становить 32% від загальної кількості.

Найгірший стан з обладнання дошкільних навчальних закладів системами пожежної сигналізації склався у Білогірському, Дунаєвецькому, Новоушицькому та Чемеровецькому районах.

Крім цього, і 189 загальноосвітніх шкіл області, що підлягають оснащенню системами пожежної сигналізації, обладнано лише 35 (18%). Жодної загальноосвітньої школи не обладнано працездатною системою пожежної сигналізації в Білогірському, Віньковецькому, Волочиському, Городоцькому, Деражнянському, Дунаєвецькому, Ізяславському, Летичівському, Новоушицькому, Полонському та Хмельницькому районах.

Довідка НГП. На Хмельниччині щодня, в середньому, виникає 4,3 пожежі, щонеділі на пожежах гине одна та отримує травми троє осіб; вогнем знищується три будівлі, 0,5 одиниці техніки, збитки становлять 5,5 тис. грн.