Нова влада повертає тариф 3,5 грн для проїзду у хмельницьких маршрутках

26 Січня 2016 15:58

_U_Hmelnickomu_znovu_podorozhchav_proyizd__1_2015_09_17_10_05_09Хмельницька влада домовилась з приватними перевізниками про проїзд 3,50 грн у маршрутних таксі (сьогодні плата за проїзд становить 3 грн – НГП), хоча економічно обгрунтований тариф – 4,09 грн.

Про це сьогодні йшлося на нараді у міській раді

Згідно з підрахунками самих перевізників, які підтвердили в управлінні економіки, обґрунтований тариф на перевезення, у середньому, по маршрутам міста становитьь 4,09 гривень. Однак перевізники згодні на тариф 3,50 гривень.

Через 21 день відповідний проект рішення буде виноситись на голосування виконкому, сьогодні його оприлюднять на сайті міської ради.

Щоправда, в управлінні економіки зазначають, що підрахунки були проведені ще у другому кварталі 2015 року, тому вони можуть бути частково застарілими.

На сьогоднішньому обговоренні заступник начальника управління транспорту і зв’язку Сергій Шепурев зазначив, що зараз опрацьовується проблема вирішення пільгових перевезень. За його словами, наразі вивчається досвід інших міст, однак найбільше в управлінні транспорту схиляються до адресної допомоги, яка буде прийнятною і для перевізників,  або ж до обмеження кількості пільгових місць у кожній одиниці громадського транспорту в залежності від габаритів.

Довідка НГП. Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України визналонезаконним підвищення в лютому 2015 року вартості проїзду в громадському транспорті на 0,5 грн.

10 вересня 2015 року виконавчий комітет міста прийняв рішення про відповідне зниження тарифів.

15 вересня за клопотанням ТОВ ”Хмельницьке таксі”, ТОВ ”Рембуд-транс”, фізичні особи-підприємці Олександр Мішин та Віталій Марцинюк, котрі здійснюють пасажирські перевезення у місті, Хмельницький міськрайонний суд відмінив рішення виконавчого комітету від 10 вересня ц.р. про зниження вартості проїзду в маршрутних таксі і автобусах до лютневого рівня.

23 вересня депутати Хмельницької міської ради скасували рішення виконкому  про підвищення проїзду в громадському транспорті Хмельницького №147 від 26 лютого 2015 року.