КУПУЮЧИ В ІНТЕРНЕТІ, ХМЕЛЬНИЧАНИ «ЛОВЛЯТЬСЯ» НА НАЙПРОСТІШІ МАХІНАЦІЇ

2 Лютого 2016 12:01
shepetivka.com.ua

shepetivka.com.ua

Робота в онлайн режимі має свої підводні камені. Йдеться про захист інформації. І стосується це, передусім, інтернет-шопінгу. За даними обласної кібер-поліції, нині суттєво зросли випадки віртуального шахрайства. Точніше – відбуваються вони в лабіринтах всесвітньої мережі, але злочини і крадії – справжнісінькі. І полювання за ними ведеться неабияке.

Купувати товар, не виходячи з власної кімнати – для хмельничанина Вадима такий шопінг уже давно став звичним. Мовляв, навіщо ускладнювати собі життя, коли, зробивши один клік, сидячи у зручному кріслі, можна вибрати товар і навіть замовити доставку додому. Уже кілька років він так купує одяг, побутову техніку, аксесуари.

А от історія Ані спонукає бути обачнішим. Бо кількість інтернет-шахрайств та злочинних віртуальних схем збільшується чи не щороку. І що цікаво, каже Аня, спрацьовують найпростіші махінації.

За віртуальними шахраями полює кіберполіція. І аби таке полювання було результативним, необхідно затямити кілька правил, без яких розкриття злочину буде неможливим.

А ще варто пам’ятати: купуючи будь-який товар, навіть віртуальний, необхідно зберегти якомога більше інформації про угоду, всі реквізити та, за можливості, чеки.

Джерело: www.odtrk.km.ua