В Ізяславі кошти виручені з продажу 3-тонного Леніна спрямували на підтримку сімей учасників АТО

4 Лютого 2016 12:57
i.lb.ua

i.lb.ua

Минулого року в Ізяславі кошти виручені з продажу тритонного бронзового пам’ятника Володимира Леніна спрямували на підтримку сімей учасників АТО.

Про це у відповіді на інформаційний запит ГО Центр UA повідомив міський голова В.Корнійчук, зазначається у проекті «Доступ до правди».

Зокрема, брухт бронзової фігури В.Леніна вагою 3400 кг. у вересні 2015 р. було реалізовано міською радою товариству з обмеженою відповідальністю «МЕТАЛСКАРБ» за ціною 55 грн/кг.

Виручені гроші на загальну суму 187 тис. грн розділили на два напрямки:  176 тис. грн. спрямовано на виконання Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців міста Ізяслава на 2015 рік; 11 тис. грн. – у вигляді субвенції до районного бюджету для відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської РДА на харчування дітей, батьки яких перебувають  в зоні АТО.

Як писав НГП, на травень 2015 року у Хмельницькій області на державному обліку знаходилося 74 пам’яткимонументального мистецтва місцевого значення, які підпадають під Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборона пропаганди їх символіки». З них 57 пам’ятників вождю пролетаріата В.І. Леніну.