Апеляція залишила під вартою фігуранта земельної справи Ядухи

11 Лютого 2016 17:03

sudАпеляційний суду Хмельницької області залишив без змін рішення Хмельницького міськрайонного суду від 19 січня 2016 року щодо продовження строку тримання під вартою до 19 березня цього року підозрюваного у земельній справі екс-голови Хмельницької ОДА Василя Ядухи.

Про це свідчить ухвала суду від 28 січня.

Апеляційна інстація не взяла до уваги аргументи адвокатів, які стверджували, що слідство не надало доказів намірів підозрюваного на вчинення інших кримінальних правопорушень чи продовження кримінального правопорушення, у якому він підозрюється. Також не враховані дані про стан здоров’я підозрюваного, наявність у нього ряду захворювань, від яких він неодноразово проходив лікування до свого арешту.

Натомість колегія суддів судової палати констатувала, що апелянт проходить у справі, де його звинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.190 (шахрайство в особливо великих розмірах), ч.3 і ч.4 ст.358 (підроблення офіційних документів, повторно, за попередньою змовою групою осіб та використання підроблених документів) КК України.

Мова йде про заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі – землями державної власності на територіях Михайлюцької сільської ради Шепетівського району, Стуфчинецької, Грузевицької, Ружичанської та Шаровечківської сільських рад Хмельницького району загальною площею 53,2 га та вартістю 20 млн. 726,1 тис. грн. Потім ці землі дарувалися сім’ї та близьким колишнього голови Хмельницького ОДА Василя Ядухи.