Екс-депутат: у Хмельницькому біля річки може з’явитися ще одна незаконна багатоповерхівка

12 Лютого 2016 15:01

Депутат Хмельницької міської ради І-VІ скликань, почесний громадянин міста Володимир Швець заявив, що у Хмельницькому зовсім скоро може розпочатися будівництво чергового об’єкта, який порушує норми й правила.

Про це він написав у статті, розміщеній у міській газеті “Проскурів” від 11 лютого.

За його словами, мова йде про будівництво висотного 216-квартирного житлового будинку на вул. Кам’янецькій, 2а (поряд із будинком побуту “Південний Буг”). Відстань цієї земельної ділянки до річки Південний Буг менше 50 м, а площа будівництва – 2500 кв. м.

Фото газети "Проскурів"

Фото газети “Проскурів”

“На підтвердження своїх слів щодо порушень наведу кілька цифр. Існують державні будівельні норми ДБН 360-92**, у яких зазначені головні правила планування і забудови міських поселень. Відповідно до цих норм, мінімальну розрахункову площу земельної ділянки для окремого житлового будинку необхідно приймати відповідно до кількості його мешканців: для будинків вище дев’яти поверхів — це 12,2-12,0 кв. м на людину.

Найпростіший розрахунок показує, що під 216-квартирний будинок має бути відведена ділянка площею не менше 5500 кв. м, що перевищує наявну більше, ніж у два рази. У цих же нормах зазначено, що при розміщенні 9-16-поверхових житлових будинків суміжно з кварталами садибної забудови, а така забудова розташована у безпосередній близькості, відстань між садибним будинком і довгими сторонами багатоповерхівки приймається не меншою за висоту будинку, що зводиться. Я вже не кажу про те, що на ділянці таких малих розмірів неможливо витримати вимоги будівельних норм щодо розміщення ігрових майданчиків для дітей та відпочинку дорослого населення, для занять фізкультурою, господарських потреб, стоянки автомашин тощо”, – пояснив колишній обранець.

Швець вважає, що покриває це будівництво головний архітектор міста Віктор Дунаєвський, який, на його думку, має бути звільнений.

Довідка НГП. За даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, земля площею 25 соток на вул. Кам’янецькій, 2а є комунальною вланістю і знаходиться в оренді з 2009 року. Орендарем виступає місцеве приватне мале підприємство “Фінмаркет”. Договір оренди діє до травня 2018 року з правом пролонгації.

kamyanetska2a

kamyanetska_2a

 

zemlia

Засновниками ПМП “Фінмаркет” є три особи: подружжя хмельницьких бізнесменів Сергія та Олени Пенкаль (обоє – кінцеві бенефіціари) і В’ячеслав Майор.

На Олену Пенкаль також записане підприємство “Скіфи”, яке зареєстроване на вулиці Івана Франка, 10 – саме за цією адресою діє їхній сімейний ресторанний заклад “ПаПаПаб”.

В’ячеслав Майор фігурує у ряді засновників кількох будівельних фірм: “ЖБК-2011″, ЖБК “Прибузький”, ПП “Інвестиційний альянс”, ТОВ “Будівельна компанія “ВТМ”.