Необхідно з’ясувати, хто ініціював об’єднання двох чернівецьких університетів заради земельної оборудки

12 Лютого 2016 11:00
студ протест

radiosvoboda.org

Сьогодні народний депутат України, засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко виступив з відкритою лекцією перед викладачами та студентами Буковинського державного фінансово-економічного університету.

Коментуючи конфліктну історію довкола розпорядження Кабміну щодо реорганізації цього вишу шляхом його приєднання до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, проти чого виступили студенти і викладачі Буковинського державного університету, Микола Томенко зауважив, що ситуація виглядає таким чином, що чернівецькі ініціатори об’єднання двох університетів, очевидно, керувалися насамперед «земельною ідеологією».

«Зокрема, мова йде про «ласий шматок» землі в центральній частині міста. А тому очевидно, що таке об’єднання вишів мало на меті не стільки оптимізацію навчального процесу, скільки проведення земельної оборудки. Недарма викладачі і студенти про таке розпорядження дізналися випадково і ніяких офіційних пояснень, обґрунтувань та попереджень з цього приводу не отримували», – зауважив М. Томенко.

На його думку, найсумніше те, що коли ухвалювалося таке рішення, то ніхто не запитував думку колективів вишів, а Міносвіти, очевидно, не володіючи ситуацією, погодило цей проект, і він був одноголосно проголосований на засіданні Кабінету Міністрів. «Очевидно, що спротив колективу допоміг зупинити цей процес об’єднання університетів. А тому сьогодні для нас важливо не лише зберегти цей навчальний заклад, а і з’ясувати, хто ж був ініціатором такого об’єднання університетів в інтересах можливої земельної оборудки», – підсумував Микола Томенко.

Джерело: Сайт: tomenko.ua