На виборчі округи у Хмельницькій області нардепи Герега і Шинькович літають гелікоптером дніпропетровського бізнесмена

22 Лютого 2016 17:52

Співласник мережі гіпермаркетів “Епіцентр”, народний депутат (192 округ) Олександр Герега разом зі своїм колишнім підлеглим, а нині нардепом із 189 округу Андрієм Шиньковичем пересуваються у Хмельницькій області гелікоптерами.

Скрін-шот

Скрін-шот з youtube

Минулого року журналісти двічі зафіксували Герегу, який вертолітом прилітав до обласного центру. Це було 3 липня, коли він приземлився на майдинчику для стоянки автомобілів, що біля “Епіцентру”. Того дня у Хмельницькому міністр молоді та спорту України Ігор Жданов,Президент Національного Олімпійського Комітету України Сергій Бубка та співвласник мережі гіпермаркетів “Епіцентр” Олександр Герега відкрили спортивний комплекс важкої атлетики.

11254288_850583008360066_1199763547757321900_n1

Наступний льотний вояж Гереги припав на початок серпня 2015-го. Він також здійснив посадку біля хмельницького “Епіцентру”.

Що стосується нардепа Андрія Шиньковича, то його переліт журналісти місцевого видання “Ділові Дунаївці” зафіксували 18 лютого. Цього дня політик гелікоптером прибув на відкриття палатного корпусу з дитячим відділенням та дитячою консультацією Дунаєвецької центральної районної лікарні (лікарня належить до виборчого округу Гереги – НГП).

Фото з сайту Дунаєвецької ЦРЛ

Фото з сайту Дунаєвецької ЦРЛ

 

Завдяки відомостям Державному реєстру цивільних повітряних суден, які оприлюднила Державіаслужба, вдалося ідентифікувати, кому належать повітряні судна, на яких роз’їжджають народні депутати.

Вертоліт “Bell-407″ (UR-CLM), яким Герега прилітав на відкриття спорткомплексу важкої атлетики, перебуваває в експлуатації ТОВ «Авіакомпанія «Промінтерсервіс». Це підприємство заснували кияни Надія Вишнякова, Ілля Беспалов, Валерія Беспалова, Катерина Беспалова, ТОВ “СКАЙ ІНТЕРНЕШНЛ” (Естонія). Бенефіціаром є естонець Велло Лутер.

Інший гелікоптер “Bell-407″ (UR-PTW), яким літав Шинькович та Герега, має заможного власника. Це – дніпропетровський бізнесмен, співвласник однієї з найбільшої української корпорації, яка займається роздрібною торгівлею “АТБ-Маркет” Геннадій Буткевич.

marka

Група народний депутатів України закидає мережі супермарветів “АТБ”, яка належать пану Буткевичу, фінаснування тероризму на сході України. Також “АТБ” спонсорував заходи за участю Людмили Янукович, Буткевич дистанційно  опікав і  просував її імідж.

Фото "Главком"

Фото “Главком”

Разом з тим, у деклараціях Гереги і Шиньковича за 2014 рік, які розміщені на сайті Верховної Ради, відсутні відомості щодо оренди повітряних суден.