З березня держслужбовці Хмельниччини не мають права критикувати владу

2 Березня 2016 17:46

заборона1 березня цього року опубліковано постанову N 65  Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2016 року, яка затверджує Правила етичної поведінки державних службовців.

Серед них: утримання від будь-яких проявів публічної критики діяльності державних органів, їх посадових осіб; відмову від публічної демонстрації політичних поглядів і симпатій; уникнення використання символіки політичних партій під час виконання державним службовцем своїх обов’язків.

Крім того, для державних службовців першої та другої категорії необхідно вести облік телефонних розмов та особистих зустрічей з представниками політичних партій, народними депутатами України, суб’єктами господарювання або їх уповноваженими особами, а також надавати інформацію про такі розмови та зустрічі у порядку, встановленому законодавством про доступ до публічної інформації; вести облік фактів використання транспортних засобів, майна, інших матеріальних та нематеріальних активів, наданих за рахунок фізичних чи юридичних осіб у службових цілях.

Низка громадських діячів та політиків уже назвала цю постанову Уряду “моральним кодексом будівника капіталізму від Арсенія Яценюка”.