За рік Хмельницька область посіла 12 місце у рейтингу губернаторів – ЗМІ

14 Березня 2016 16:55
obozrevatel.com

obozrevatel.com

Видання “Ділова столиця” презентувало традиційний рейтинг голів облдержадміністрацій України за підсумками роботи у 2015 році.

Згідно з ним, Хмельницька область та її керманичі Михайло Загородний (займав посаду голови ОДА з 6 березня до 18 грудня 2015 р) і Василь Процюк (перший заступник губернатора) напрацювали на 12 місце.

Хмельниччина виявилася останньою серед інших регіонів за динамікою сільського господарства – падіння в порівнянні з 2014 р становило12,3%. При цьому продукція тваринництва скоротилася на 3,6%, а рослинництва – на 15,5%. У тому числі картоплі було зібрано на 29,5% менше, зернових і зернобобових – на 16%, овочів – на 10,4%.

З іншого боку, область весь минулий рік зберігала лідерство з динамікикадрів, і за підсумками 2015-го тут було зафіксовано найменше скорочення чисельності штатних працівників – на 2,8%.

Також Хмельниччина увійшла в трійку регіонів з найменшим рівнем боргів із зарплати (в перерахунку на одного працівника), до п’ятірки – з найменшим рівнем боргів населення за ЖКП (на одного жителя), найнижчими темпами зростання споживчих цін і найбільшим зростанням в будівництві (на 8,9%).

Як вважає столичне видання, новому керівнику Хмельницької області доведеться звернути увагу на найвищу серед усіх мирних регіонів частку штатних працівників, відправлених у вимушені відпустки без збереження зарплати. У 2015-му вона становила 1,7% – це 3,8 тис. працівників.