Державіаслужба назвала недіючий хмельницький аеропорт базовим у Західному регіоні

15 Березня 2016 15:55

Державна авіаційна служба України назвала недіючий хмельницький аеропорт базовим у Західному регіоні. При цьому констатувала, що летовище “вже багато років не має діючого сертифіката аеродрому та сертифіката авіаційної безпеки”.

Таку відповідь на інформаційний запит надав тимчасово виконувач обов’язків голови Державіаслужби Едуард Дьомін.

На його думку, питання відновлення роботи аеропорту залежить від рішення Хмельницької райдержадміністрації, “оскільки підприємство відновиться до її сфери управління”.

avia

avia2

 

Як писав НГП, на сьогодні «Аеропорт Хмельницький» не діє. Після незавершеного ремонту злітно-посадкової смуги аеродрому у 2013 році, на що передбачалося 981,5 тис. грн, на злітній смузі утворилися вибоїни і ями. Це унеможливлює посадку літаків.

Крім того, в аеропорту забрали метеорологічне обладнання, без якого польоти неможливі.

Також комунальне підприємство “Аеропорт Хмельницький” не ввійшло до державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року, яку 24 лютого цього року ухвалив Кабмін.

Довідково. 26 лютого 2016 року Хмельницька обласна рада затвердила обласну програму фінансової підтримки комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький» на 2016 рік кошторисом 2,867 млн грн.

Всю суму коштів буде направлено на ліквідацію заборгованості. Зокрема, на погашення заборгованості із заробітної плати працівникам КП «Аеропорт Хмельницький», яка утворилась на 31 грудня 2015 року, передбачено 946,3 тис. грн; погашення іншої заборгованості із заробітній платі працівникам, визнаною судами – 137,7 тис. грн; ліквідація боргів за податками та зборами до бюджетів усіх рівнів – 1,7 млн. грн.

Крім цього, обласна влада проведе інвентаризацію земельної ділянки площею 127 га і виготовить технічний паспорт землеустрою на аеропорт.