Чи перейменовувати ще 84 вулиці Хмельницького, вирішуватимуть депутати

23 Березня 2016 14:56

декомунізаціяНа сьогоднішньому засіданні топонімічної комісії було затверджено перелік пропозицій щодо перейменування ще 84 вулиць міста. Ці пропозиції будуть передані депутатам, а остаточне рішення буде прийнято на сесії міської ради.

Нагадаємо, що нещодавно у Хмельницькому вже перейменували 48 вулиць. Оскільки тоді це було виконання закону про декомунізацію, розпорядження підписав міський голова Олександр Симчишин. Теперішні 84 вулиці – не обов’язково мають бути перейменовані. Це є лише пропозиція топонімічної комісії та деяких громадян, яку депутати можуть підтримати або не підтримати.

До цього впродовж двох місяців відбувалось громадське обговорення, після його завершення топонімічна комісія зібралась аби обговорити всі пропозиції, що надійшли від населення. Так були враховано дві і депутатам буде пропонуватись назвати теперішню вулицю Мічуріна – Мальовничою(замість Володимира Гагенмейстера) та теперішні вулицю та провулок Суворова – ім’ям Назарія Яремчука(замість Джеймса Мейса). Попередній перелік вулиць, провулків та проїздів, що можуть перейменувати можна подивитись тут.

Всі інші пропозиції, які надійшли від населення будуть враховані при називанні нових вулиць у садівничо-дачних масивах.

Голова топонімічної комісії і секретар міськради Михайло Кривак зазначив, що, ймовірно, перейменування цих 84 вулиць буде найважчим рішенням сесії.

“За підсумками нашого засідання буде підготовлено проект рішення міської ради, який пройде обговорення у постійно діючих комісіях міської ради і буде винесений на сесію міської ради”, – зазначив у коментарі НГП Михайло Кривак.

Також він припустив, що для прийняття такого важливого для міста рішення депутатам знадобиться більше часу, ніж зазвичай, тому це питання буде виноситись не на найближчу сесію міської ради.

“Я думаю, що це буде найскладніше рішення, яке буде прийматись на тій сесії. Швидше за все, що депутати будуть пропонувати голосувати по кожному об’єкту окремо і це буде досить цікаво”, – заявив Кривак.

На сьогодніщньому засіданні різні члени топонімічної комісії висловлювали думки про те, що, якщо мешканці вулиць проти перейменування чи мають своє бачення щодо нових назв вулиць, тепер їм варто звертатись до депутатів, які відповідають за їхній округ, а ті у свою чергу будуть відстоювати своїх виборців на комісіях та сесії.