У прокуратурі відрапортували про чергові махінації з бюджетними коштами

30 Березня 2016 10:39

Олександр НІКІТІН

Підприємству заплатили 50 тисяч гривень за роботи, яке воно, як вважають у прокуратурі, не виконувало

Підприємству заплатили 50 тисяч гривень за роботи, яке воно, як вважають у прокуратурі, не виконувало. Фото: segodnya.ua

Посадовців Славутської райдержадміністрації підозрюють у розтраті грошей, вчинене за попередньою змовою.
Більше 50 тисяч гривень було сплачені одній фірмі за роботи, які вона, за версією слідства, не проводила. Про це повідомляють у прес-службі обласної прокуратури.Гроші були виділені на проведення реконструкції котельні навчально-виховного комплексу І-ІІІ ступенів у Славутському раоні. Та, за версією слідчих, всупереч умовам договору, роботи з переобладнання котельні проводились не працівниками одного товариства з обмеженою відповідальністю, а робітниками учбового закладу.

Крім того, у приміщенні котельні не було встановлено передбачене реконструкцією технічне обладнання. Хоча в акті приймання робіт, підписаному посадовими особами відділу РДА і ТОВ, зазначено про виконання усіх цих робіт саме товариством, за що йому й було перераховано з бюджету понад 50 тис. гривень.

За вказаним фактом прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинена за попередньою змовою групою осіб) КК України. Матеріали кримінального провадження направлено до відділу поліції для подальшого досудового розслідування.